Voor schrijvers, door schrijvers
324 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

58 Hits

Publicatie op:

Meer schrijfactiviteiten?

  • Home
  • Blogs
  • Is hij kapot? Heb ik hem kapot gemaakt?
Is hij kapot? Heb ik hem kapot gemaakt?

Is hij kapot? Heb ik hem kapot gemaakt? Ik bedoel mijn zoon. Julien. De flapuit, de praatgraag, babbelkont... de tetterkont. Ineens is hij stil(ler), niet meer zo uitbundig. Droevig of overpeinzend? Gefocust of verdwaald?

De minste druppel doet zijn emmer overlopen. Van een letterkoekje te weinig in zijn broodtrommel, tot een broodkruimel te veel op zijn bord. Huilen. Oprecht bedroefd zijn. En ik die zeg: "Hou op, stel je niet aan", "Ga ergens anders huilen". Zijn reactie een paar dagen geleden: "Jij wil ALTIJD dat ik wegga". Tranen, en mijn hart breekt. Dat bedoel ik niet. Zo bedoel ik het niet. Ik wil het zo niet bedoelen maar terugdraaien is onmogelijk. Er bestaat geen geheugenwisser zoals in 'The man in black". Een knuffel en een potje Uno hebben het tijdelijk gesust die avond.

Duw me omver, stuur me met tegenzin de kou maar in. Blaas me maar omver en stoot me om... ik kan toch niet kapot. Nee, ik niet... Kan ik het barstje vinden in zijn schild? Het is vast te lijmen, toch? Lijmen zoals ik verwacht dat ik gelijmd zou worden als ik breek. Fatsoenlijk, weet je wel. Niet zo snel met een goedkope secondelijm, of een tijdelijk houdbare knutsellijm. Gewoon goed en permanent, maar een beetje zichtbaar nog... als je het weet. Anders zie je het niet. Waar vind ik zo'n lijm en zo'n ikea-achtige-handleiding? Hoe vervaag ik de scherpe randjes en maak ik het oppervlak schoon zodat de lijm zijn werk kan doen?

Een glimlach - un sourire (ja, franse les krijg ik). Dus die 'sourire', op het gezichtje van Julien als hij de living binnenkomt. Wakker gemaakt door de bouwmachines van de overbuurman. "Ik ben wakker mama! Mama die machines... kijk uit het raam... coooool!". Ik voel een 'sourire' op mijn gezicht, met de laptop op mijn schoot. RY X (only) door de geluidsboxen, de koffie balanceert op het randje van de zetel en een sjaal om de nek want dat voelt zo knus aan. En hij komt naast me zitten, tegen me aan. En dat muurtje met dat barstje is verstopt... een vaardigheid dat ik hem waarschijnlijk onbewust heb doorgegeven. Ik leef niet alleen mijn eigen leven, ook dat van mijn 5-jarig jonk.

"Wat gaat er in het hoofd van een 5-jarige om?" Ben vast niet het eerste moedermens dat zich dát afvraagt! Als iemand het antwoord weet... ik wil het niet weten. Ik wil het ontdekken, samen met hem. Laat deze momentjes van "Jij wil ALTIJD dat ik wegga" een eye-opener zijn. Een stop-sign bij een gevaarlijk kruispunt, zo eentje met een dode hoek. Laat die momenten maar komen, ik stop ze niet onder stoelen, banken of tafels.

“Heb ik hem kapot gemaakt?" Om 7u45 in mijn gedachte gevolgd door een traan van mijn oog, naar mijn mondhoek en kin... op mijn paars-roze wollen vest (van Marijke – mijn overleden zus). 8u57, na een koffie en een sourire van mijn zoon. Een knuffel, een kus en bouwmachines voor de deur... Nee ik heb hem niet kapot gemaakt, toch?

Het gaat beter, sinds het oké is als het soms even wat minder goed gaat. "Ga weg" zal hier in huis de komende tijd in ieder geval niet meer gezegd worden... ik bedoel dan ook alle synoniemen en varianten.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Is hij kapot? Heb ik hem kapot gemaakt?"

Heb je deze al gelezen?

  • Debuut (184) Van Vooren William 02-09-2020

    Debuut Op 16 oktober verschijnt mijn debuut Minnaar Leugenaar Moordenaar. Het verhaal Bankier Marc Verbeeck is een gokverslaafd fraudeur.  Hij ziet zijn beleggingsfirma failliet gaan.  Hij kan niet...

    Lees meer: Debuut