Voor schrijvers, door schrijvers
326 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

634 Hits

Publicatie op:
Is religie ‘out’?

Soms hoor je wel eens dat iemand niet bidt, overigens moet hij of zij dat zelf weten, maar dan denk ik daar achter aan, waarom zo iemand niet meer gelooft in de Hoogste, boven ons. Als geboren en getogen Brabander ben ik opgegroeid met de kerk en de bijbel. 


Geboren in een kleine plaats in een gemeente van 4 kleine of nog kleinere plaatsen, groeide ik op met de kerk, ondanks dat mijn ouders niet echt gelovig waren. Maar ik ging wel steeds elke week naar de kerk, maar het knielen vond ik maar niets. Totdat ik het moment vond, om bij het kerkkoor te gaan en vanaf dat moment zat ik ook elke weekend in de kerk. Mijn middelbare schoolopleiding was op de Havo, die net Havo was geworden en daarvoor een MMS was geweest waar nonnen en een priester nog les gaven; ook nog op de Havo. 
Ik heb tijdenlang het Oude en het Nieuwe Testament moeten lezen en bestuderen, waar ik overigens nooit problemen mee had. Maar na het verlaten van het ouderlijk huis kwam er de klad in, in mijn geloof dan, waarna ik in aanraking kwam met mensen uit Arabische landen. 


Doordat deze contacten ben ik in aanraking gekomen met de Islam, heb ik mijn geloofsovertuiging (Shahada) voor een imam in de moskee uitgesproken en ben ik moslim geworden. In het begin niets of nauwelijks wat aan mijn geloof gedaan, ondanks ik toch bezig was met een Islamitische partij, ben ik me de laatste jaren echt gaan verdiepen in de Islam en probeer ik ook steeds meer te lezen, te leren en te pakken te krijgen over alles wat met ‘mijn religie’ te maken heeft en ik kan er niet mee ophouden. 


Natuurlijk doe ik ook dagelijks mijn gebeden, ondanks het feit dat het niet echt makkelijk is op mijn werk om twee of drie gebeden te doen; daarom doe ik als ik thuiskom er dan vier achter elkaar. Voor het vroege ochtendgebed, Fajr, sta ik echt gewoon op, doe mijn gebed en lees daarna nog enkele Surah uit de Qur’an. 


Ik neem ook niemand kwalijk dat hij of zij niet bidt, u bent allen zelf verantwoordelijk voor uw leven en de invulling van uw leven en dus ook of u gelooft of niet. Maar zo nu en dan hoor ik toch wat meer mensen die het geloof in hun leven een plaats hebben gegeven en daar gloeit mijn hart dan weer voor op. Laatst ook een man, waar ik het helemaal niet van verwacht had, en daar heb ik dan vreselijk veel respect voor, ondanks het feit dat hij dan een ander geloof volgt. Maar het blijft hulde in deze tijd. 


Terugkomend op de vraag, is religie ’out’, dan denk ik dat moet zeggen, dat het niet zo is en dat religie voor velen (weer) een plaats heeft in hun leven, hoe ze dan dat ook invullen en dat geldt ook voor jongeren in onze maatschappij. In ieder geval ik kan niet meer zonder mijn geloof, de Islam, en insha’Allah mag Allah me begeleiden en beschermen op de weg van mijn leven en dat ik nog veel mag leren.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Is religie ‘out’?"

12.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanvulling oude waardering.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • zaterdag 25 april (312) Luc Verschuren 25-04-2020

     Terwijl iedereen graag naar de hoofdfondsen kijkt, enerzijds omdat die het minste risico tentoonspreiden, anderzijds omdat ze gewoon bij iedereen bekend zijn, kijk ik persoonlijk graag naar de...

    Lees meer: zaterdag 25 april