1 post
 • images/deelname/Blog.jpg
  Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (een persoonlijk verhaal over hoe je omgaat met een scheiding).  Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
  Maximaal 1000 woorden. 
  246 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kleine mannetjes

Publicatie op: 05-09-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kleine mannetjes

69 Hits.

In het bos van Wouwse Plantage woont een kabouter. Zijn huis is uitgegraven in een steile slootkant, op de deur staat zijn naam: Felix. In zijn handen heeft hij een kratje bier en een krant, maar dat kunnen net zo goed een pak wijn en een pizzadoos zijn, waarmee hij het trapje afdaalt naar de picknicktafel op een vlak stuk van zijn tuin. Daar kwispelt een hondje. Een lamp met zonnecel zorgt ook in het donker voor licht. In de sloot ligt een roeiboot, op de oever staat een bankje. Die Felix heeft het goed voor elkaar.

Het verbaast me dat kabouters niet zijn uitgestorven. Jonkies zijn zeldzaam. Net als vrouwelijke exemplaren. Afgezien van een enkel smakeloos uitgedost snolletje en de moederkloeken uit de boeken van Rien Poortvliet, heb ik er nooit een gespot. Zelfs niet bij Intratuin. Dwerg-innen bestaan ook niet. Sneeuwwitje hokt met zeven ventjes. En Tolkien rept met geen woord over Hobbit-essen. Ik vermoed dat voortplanting van deze pietepeuterige mannetjes seksloos gebeurt (net als bij vrouwelijke bladluizen) en dat ze ‘s nachts volwassen en volledig gekleed uit een bloemkool kruipen, de kabouter zelfs meteen als bejaarde met witte baard en rode puntmuts. De bedenkers van deze minikereltjes zijn ongetwijfeld mannen met een problematische relatie met hun moeder of schooljuffrouw. Dat er geen vrouwelijke (Christelijke) engelen zijn, is te wijten aan minachting van vrouwen, een van de schadelijke neveneffecten van iedere godsdienst.

Gelukkig hebben we de Smurfin, is Tinkerbel een meisjeself en zijn goede feeën vrouwelijk. Wat algemeen voorkomt, zijn vrouwelijke trollen. Scandinavische landen lopen nu eenmaal voor op het gebied van emancipatie. In dit geval evrouwcipatie. Maar zowel vrouwelijke als mannelijke trollen zijn lelijk, kwaadaardig en jagen kinderen en volwassenen met een tere ziel de stuipen op het lijf. En tegenwoordig proberen ze online discussies en emotionele reacties uit te lokken.

Zie ik toch liever de goedaardige kleine Felix de boskabouter.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.09.21
Feedback:
Grappig verhaal met een feministische twist. Houd ik wel van. Ik wandel zelf ook weleens bij Wouwse Plantage en heb de kabouter ook gezien. Hopelijk wordt hij met rust gelaten.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
HEMA
601
Lezen?
Annemiek
531
Lezen?
Lot
467
Lezen?