Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

512 Hits

Publicatie op:
Laatste omhelzing
Het ziekenhuis had gebeld : " Het is nodig dat je komt mevrouw "

Ik verwachtte het telefoontje al eerder , elke dag langer was er één teveel en tegelijk één te weinig . De tijd die we samen hadden was op . Dit was het laatste dat ik nog voor hem kon doen .

Palliatieve sedatie ...Of ik ermee akkoord ging ? Het is het meest humane in dit geval, geen bevloeiing meer en om het lijden te besparen werd er een pomp met een cocktail van morfine en nog iets tegen de angst ergens in zijn lichaam ingeplant.


Ik zit naast het bed in die ziekenhuis kamer en hou zijn hand vast...De uren glijden langzaam voorbij, mensen lopen op de gang, praten, lachen ...het leven gaat zijn gang..

De nacht zet in, de stilte valt als een deken over het ziekenhuis .
Het bed waarin hij ligt is een technisch hoogstandje met allerlei knoppen aan het voeteneinde, de matras gevuld met water om doorliggen te voorkomen . Alleen, het bed gaat in alarm en piept luidkeels, er is iets mis, op de reset knop drukken helpt niet. Het piepen blijft. Het is een hatelijke symphonie die ons vergezeld gedurende deze uren.

Ik zie zijn ademhaling haperen, voel de kilte van de dood in zijn hand die eerder nog warm was en ik weet ....


s' Morgens, na een doorwaakte nacht, om 6.45, begeeft zijn hart het en gaat hij stil over de grens, ik ben van dan af alleen .


Ik voel een paar armen om me heen in een liefdevolle omarming en even denk ik dat hij het is en ik breek ...
Maar het is iemand anders die mij zijn laatste omhelzing geeft....


Time flies...
Ondertussen al 6 jaar geleden en ik heb het een plaats kunnen geven maar 29 november blijft een zwarte dag .

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Laatste omhelzing"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig