SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lang leve de leut

Publicatie: 01.03.2022 | Hedwig Meesters

Aan het genieten van carnaval?’ vraag ik.

De hoogbejaarde man glimlacht, maar niet van harte.

We komen elkaar weleens tegen in het centrum. Dan schuifelt hij achter een blauwe rollator en duwt zijn vrouw tegen een rode. Samen praten ze honderduit, alsof ze elkaar lange tijd niet hebben gezien. Met zijn statige postuur en het witte, goed onderhouden baardje zou hij een koning uit een sprookje kunnen zijn. Zijn vrouw, tenger, rug recht en schouders laag, heeft hetzelfde koninklijke voorkomen. Ze kleden zich alsof ze altijd op weg zijn naar een galavoorstelling. Hij in pakken van een stof met een zijdeachtige glans, zij in rokken met jasjes die zomaar eens van Chanel kunnen zijn. Wat dat betreft zijn ze het toonbeeld van het Roosendaals carnavalsmotto van dit jaar: Van goej Uize.

Een kikker en een mini Max Verstappen huppelen voorbij. ‘Hier blijven,’ roept een man in boevenkostuum. ‘Is uw vrouw er niet bij?’ vraag ik.

In de ogen van de man verschijnen tranen. Hij laat ze de vrije loop. ‘Ze is vorige maand gestorven.’ ‘Wat vreselijk. Was ze ziek?’

‘Beroerte. In het ziekenhuis heeft ze nog een paar woordjes gebrabbeld. Zolang ze nog kon praten, zou het wel meevallen, dacht ik. Diezelfde nacht is ze overleden.’ Hij wrijft zijn wangen droog.

Naast ons op het plein slaan twee mannen luidruchtig hun vermoedelijk niet eerste biertje van vanmiddag achterover.

‘We waren 71 jaar samen. Ik heb de dokter gevraagd of ik ook dood mocht, maar hij zei dat ik gezond ben en dat het dan niet mag.’

‘Ik weet niet wat ik moet zeggen.’

‘Ik hoop dat ik een hartstilstand krijg.’ Hij friemelt een kettinkje met een niet-reanimerenpenning tevoorschijn. ‘Daarom draag ik deze. Doodgaan mag niet, maar iemand ongevraagd terughalen uit de dood wel. Belachelijk.’

Ik knik.

‘Ik mis haar verschrikkelijk.’

‘Niet zo somber,’ lalt een van de mannen. ‘Het is carnaval. Lang leve de leut.’

WAARDERING

HITS:

255

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
08.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
goed beschreven. Ben erg blij dat je bij mij bent komen kijken, mag je vaker doen, kritiek of niet. Ik vind dit zeer subtiel. Dank je wel en groetjes
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
01.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Mooie blog. Misschien wel meer een cursiefje. Goed beschreven.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.