SCHRIJFACTIVITEIT: BLOG

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Heel vaak is dat iets informatiefs (hoe kun je het beste....) maar het kan ook inspirerend zijn (omgaan met je scheiding). In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.
Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Lot

Publicatie: 22.11.2020 | Hedwig Meesters

Op tv kijk ik naar een vraaggesprek met een EO-boegbeeld en denk aan de collega die me jaren geleden een kerkelijk boekje overhandigt. Mooi verhaal, beweert hij tijdens een aanval van zendingsdrang. Dat ik weinig opheb met religies wuift hij weg. De Heer is zijn redder en dat moet voor iedereen zo zijn. Godsdienstfanaten veroorzaken onderdrukking en andere ellende, zeg ik. Vooral vrouwen zijn de dupe, voor mannen pakt het vaak voordeliger uit. Dat ik mij graag feministisch uitlaat doet er voor de collega ook niet toe. Dus waarom dit boekje? vraag ik. Lees nou maar, zegt hij.

Vooruit. Al snel stijgt mijn bloeddruk tot gevaarlijke hoogte. In het kort: Twee mannelijke engelen kloppen aan bij Lot, die in de poort van Sodom woont. God gaat deze verdorven stad vernietigen en de engelen raden de goede Lot aan te vertrekken. Alle mannen van Sodom – van jong tot oud (staat er echt) – willen seksen met de twee engelen. Zit er iets in de lucht? Lot (die kennelijk niet ademt) biedt de geile stedelingen zijn twee dochters aan, beschermend als hij is naar zijn twee gasten. Een goede vader zou zijn eigen lichaamsopeningen presenteren, die eer dringt Lot liever zijn dochters op. De volgende ochtend, bij het verlaten van de stad, kijkt Lots vrouw tegen Gods gebod in om en verandert daarom in een zoutpilaar. In de Bijbel kom je vaker wrede, losbandige, domme en ongehoorzame vrouwen tegen dan dat soort mannen. Tot slot verleiden Lots dochters hun vader omdat ze een kind willen. De sletten. Want iedereen weet dat vaders hen zoiets nooit aan zouden doen.

Of hij zijn dochters ook als gebruiksvoorwerp aan zou bieden, vraag ik de collega. En waarom hij meent dat dit verhaal – de meest vrouw- en homoseksueel onvriendelijke en beledigende bagger die je je voor kunt stellen – van mij een ‘gelovige’ zou maken. Het mag dan het lot van de collega zijn om zoveel mogelijk mensen te bekeren, met mij gaat hem dat niet lukken.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
29.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending. Vind je een inzending niet passend (voldoet niet aan de voorwaarden) voor deze schrijfactiviteit dan kun je dat aangeven door het geven van max. 1 ster.
Goed geschreven Hedwig en inderdaad een gruwelijk verhaal, niet te rijmen met de christelijke verhalen die we meestal horen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
29.11.20
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending. Vind je een inzending niet passend (voldoet niet aan de voorwaarden) voor deze schrijfactiviteit dan kun je dat aangeven door het geven van max. 1 ster.
Goed geschreven Hedwig! Het is mij, als christen, ook een raadsel waarom iemand precies zo een boekje zou aanbieden. Dit is ook in de Bijbel een voorbeeld van hoe het niet moet.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.