Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Modieuze herfstdag #hondenleven
Inzendingen: 341
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Modieuze herfstdag #hondenleven
© Mariça van de Weerd op .
Aantal hits: 54
Een lage felle zon raakt de toppen van de bomen. De stralen breken door het bladerdek en geven het bospad een gouden gloed. Een paddenstoelendorp waar kabouters keurig anderhalve meter afstand houden, heeft ruimte ingenomen. Een gezellige groep ganzen maakt een proefvlucht. Gakkend zoeken ze naar de juiste formatie, voor de lange reis begint. De draden van spinnen en rupsjes zweven door het bos, terwijl de ‘t-shirt’ koeien liggen te herkauwen. Ik geniet met volle teugen van de herfst.
 
Sam heeft het minder naar zijn zin. Die heeft zijn kapje om. Hij kan zich maar moeilijk verhouden tot het snoetje. Hij wil wel op muizen jagen en kuilen graven, maar hij heeft het vooral druk met zijn grootste kapitaal de vrije snuffelruimte te geven.
 
Na de wandeling gaan we naar onze favoriete dierenwinkel waar tevens het kinky kapje is gekocht. Tegenwoordig begroet de verkoper mij uitbundig als ik met Sam langs kom. Deze keer voor een dekje. Meneer kan zichzelf niet meer goed warm houden. Advies van de dierenarts is naast kinky kapje, een trendy jackje.
 
Thuis heb ik al wat research gedaan. Van modieuze jasjes met diverse kraagjes tot aan Chanel-achtige coltruitjes, het is allemaal te koop. Meneer heeft zich van ellende zo klein mogelijk gemaakt. Sam ziet het niet zitten, kinky kapje en modieuze coltrui. Hij is een stoere chien de rue en geen tut. Ik geef hem groot gelijk. Ik kies dus voor het meest praktische dekje. Het doet me denken aan de Gaastra jas van een vriendin, ik mis alleen nog de bootschoenen. Sam lijkt zich senang te voelen, dus we doen het.
 
Bij thuiskomt kijkt hij hoopvol naar me op. Hij heeft honger, nare bijwerking van de prednison. Helaas is het nog niet zover. Zuchtend draait hij zich in een rolletje op zijn kleed en droomt van een chihuahua in roze coltrui met parelketting.

#hondenleven
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Modieuze herfstdag #hondenleven"

Geschreven door Mariça van de Weerd . Geplaatst in Blog.
15.12.20
Feedback:
Mooi en leuk geschreven!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Mariça van de Weerd 16.12.20
    Dankjewel.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !