Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

478 Hits

Publicatie op:
Negatieve stem
Als ik denk aan de afgelopen week zie ik de blubber al op me afkomen. 
Ik weet niet waar ik eerst moet gaan zoeken om dat simpele moment van geluk te vinden. 
Misschien omdat het er niet was... en dan plots herinner ik me de lucht die ik zag door de voorruit van mijn grijze Opel Astra. 
Het was op weg naar het dagcentrum. De schakeringen van lichtblauw, roze en gele waren als een schilderij voor  me komen opdoemen aan de horizon. 
De takken en de bomen van de takken waren zwart gekleurd door het tegenlicht. 
Ondanks alle vragen in mijn hoofd en onzekerheden die er spelen in mijn huidig leven kon ik mijn gedachten focussen op dit prachtig zicht. 
Het brengt me wel vaker tot rust als ik zulke landschappen zie. 
Vaak heb ik de neiging om van zodra ik thuis ben dit op papier te willen zetten met de aquarelverf die ik me enkele maanden geleden aanschafte. 
Een paar keer probeerde ik het, maar meteen was ik teleurgesteld over het resultaat omdat ik dezelfde magie van de lucht niet op papier krijg. 
Het is zo simpel. Een lucht, een landschap en het gevoel dat misschien toch niet alles zo slecht is. 
Maar vertel dit aan de wereld en een lading van negativiteit, kritische opmerkingen en verwonderde, niet begrijpende blikken worden als een vuilnisemmer over me heen gekapt. Wat ik het meeste haat is die ene blik waar ik zeker van weet dat die het gezicht is van mijn negatieve stem. Ik hoor het haar zeggen diep in mezelf: 'Waar heb jij het in hemelsnaam toch over? Spoor jij wel? En wie denk je wel niet dat je bent dat je deze onzin komt vertellen? Wil je ons overhalen met je prachtige verhalen? Mooi niet!!!!'

Marijke Janssens - een getuigenis uit het leven met borderline

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Negatieve stem"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Lieven Vandekerckhove 10.01.20
    Mooi geschreven Marijke, een innemend getuigenis. Je kan bij je teksten ook een foto plaatsen van je aquarellen.
  • Hans Van Battel 10.01.20
    Pas als je weergeeft wat je ziet, zie je het wonder waar je niet de hand op kan leggen... Dat heb je verrassend tot uiting gebracht!