Voor schrijvers, door schrijvers
337 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

115 Hits

Publicatie op:
Poespas #hondenleven

Ik maak een lijstje voor het kerstdiner. Dit jaar bij mij thuis. De familie zit in een grote verbouwing en nu komen ze bij mij.

Onze poespas met kerst is niet zo poespasserig. Geen glitterjurk, geen vuurwerkshow die uit je grand dessert spuwt en ook geen zesgangendiner met vier amuses inclusief kaasplank.

Sinds een jaar of 10 serveert mijn familie konijn. Het werd een karikatuur. Het was niet ‘doen we eerste of tweede kerstdag bij jouw familie’?, maar ‘wanneer doen we het konijn?’ De wittewipstaart werd geserveerd met appeltjes met cranberry’s, haricots verts en gebakken aardappels. Peertjes met vanille vla als dessert. Een mooi kerstmaal, een constante factor en smaakvol bovendien.

Dit jaar bij mij, dus geen konijn. Sam aanschouwt mij met hoopvolle ogen, terwijl ik het lijstje afmaak. Zijn hypoallergenic kerstmaal, is een sober vooruitzicht. Ik pak mijn tas, de hond gaat in zijn mand en uit de la vis ik mijn autosleutels. In de auto bereid ik mij geestelijk voor op de ‘dol dwaze dagen’ in de supermarkt.

De kerstdrukte in de winkel zorgt voor hilarische 50 centimeter toestanden in plaats van de geadviseerde anderhalve meter. Het duurt slechts seconden eer tussen de afdeling groente en het schap met kerststol de vellen op mijn achillespees hangen, dankzij een vernuftig staaltje winkelwagentjes terreur. Mondkapjes hangen op half zeven, onderwijl de laatste garnalen uit de koeling worden gegapt. Het ongeduld en de uitdrukking in de ogen van mensen, bevindt zich tussen manie en blinde paniek en heeft weinig te maken met een Holly Jolly Christmas. Ik haal drie keer adem en loop het lijstje af.

Thuisgekomen met de boodschappen onderwerpt Sam de tassen aan een grondige inspectie. Kwispelend kijkt hij toe hoe de boodschappen verdwijnen in de koelkast en keukenlades. Als ik klaar ben stofzuigt Sam de hele keukenvloer na in de hoop op een flintertje lekkers.

Vanavond ga ik een extra smaakvol hypoallergenic maaltje voor hem maken van vlees en brokjes. Onderwijl zal ik mij verdiepen in de haute cuisine die ik uit de Allerhande heb gepikt. De peertjes met vla blijven traditioneel het nagerecht, voorzien van een konijntje van pure chocolade.

#hondenleven


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Poespas #hondenleven"

23.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk verhaal maarre...... wat wordt het hoofdmenu nu?
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • zaterdag 18 april 2020 (322) Luc Verschuren 18-04-2020

     Behalve om met een zonnige dag te mogen beginnen is er weinig beter voor een technisch analist zoals ik om terug te kijken op de korte beursweek en de bevestiging te zien van je “voorspellingen”.   Zo was er...

    Lees meer: zaterdag 18 april 2020