Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

92 Hits

Publicatie op:

Meer schrijfactiviteiten?

Polderend glijmiddel

Hoera, waarschijnlijk blijft de VVD na de verkiezingen de grootste partij. Fijn, want we hebben een hoop te danken aan Rutte en zijn kornuiten.
Kleine greep (uit krant en nieuwsprogramma’s op tv): Een deel van de buurthuizen en bibliotheken sluit de deuren. Net als verzorgingstehuizen. Pech voor ouderen zonder sociaal vangnet die thuis in eenzaamheid mogen wegkwijnen. Sociale werkplaatsen verdwijnen; mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij ‘gewone’ bedrijven terecht. Waar nauwelijks werk voor ze is. De geestelijke gezondheidszorg is uitgehold. Voor sommige mensen komt hulp nu te laat. Leg dat maar eens uit aan de nabestaanden. Wat klimaatmaatregelen betreft bungelt Nederland onderaan; bedrijven mogen hun vervuilende gang gaan. Het aantal slecht lezende middelbarescholieren is gestegen van 7% naar bijna 25%. ‘Maar,’ zegt Rutte, ‘als je je best doet, komt het wel goed. En krijg je te maken met structurele discriminatie op de arbeidsmarkt? Dan moet je je maar invechten.'
Je mag verwachten dat mens, dier en milieu de uitgangspunten van beleid zijn. Bij de kabinetten Rutte is dat gebaseerd op politieke rekenmodellen. Zodra carrière beluste ambtenaren een strak uitgestippeld doel hebben bereikt, verdwijnen ze naar een andere afdeling. Kennis van het nieuwe werkterrein is niet direct nodig, die doen ze gaandeweg wel op. Verklaart dit waarom Jeugdzorg zo slecht presteert? Of dat het bij de Belastingdienst een bende is? Onzin, beweert Rutte. Hij staat achter dit ‘activerend stelsel,’ dat sociaal democraten liever een verschraling van sociale voorzieningen noemen. De belofte om meer blauw op straat te krijgen is in de afgelopen vorstperiode gelukt dankzij de vele blauwbekkende daklozen, daar beneden op de bodem van de kloof tussen rijk en arm. Door vermindering van overheidsbemoeienis bestaat Nederland uit eilandjes die steeds verder uit elkaar drijven.
Benieuwd wat het volgende kabinet – met Rutte als altijd lachend polderend glijmiddel – gaat uithollen of afschaffen. Om vervolgens – net zoals nu – geld te steken in oplossingen voor de problemen die zijn kabinetten eerder zelf hebben veroorzaakt. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Polderend glijmiddel"

© Hedwig Meesters