Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Kort verhaal
Inzendingen: 341
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
POST 26 [deel 1 van 9]
© Edo Elzenga op .
Aantal hits: 363
De eerste mistflarden hadden nog iets moois. Willem stond op de zandverstuiving toen ze vanuit het niets leken te verschijnen. Lichtzilver van kleur sierden ze het monotone landschap en voegden er een onwerkelijke diepte aan toe, alsof hij de omgeving door een viewmaster bekeek. Dit was wonderlijk. Die middag had Willem posten in het terrein geplaatst voor de oriënteringsloop van de volgende dag. Moe van de inspanningen ging hij zitten op een heuvel om het schouwspel dat zich voor zijn ogen voltrok, te kunnen bekijken. Traag kleurde het zand van bleek- naar okergeel en wolkjes van mist hingen her en der als lichtgevende schaapjes tussen de duinen. Links van Willem lagen zijn kaart en kompas en rechts van hem post 26, een metalen pin van bijna een meter lang, die hij als laatste nog in de zandvlakte moest plaatsen.
In de verte vloog een vogel op uit een duinpan en leek daarmee een time lapse in gang te zetten; vanuit alle windrichtingen kwamen plotseling wolken Willems kant op drijven en verzamelden zich dreigend boven de vlakte. Alle kleur werd aan het landschap onttrokken. Wat overbleef waren kale duinen in sobere tinten, met hoog daarboven een bekken vol onheil. De vogel cirkelde hoger en hoger en beschreef in zijn vlucht de contouren van een cilinder, tot hij tenslotte uit het zicht verdween. Hoog in de lucht werd een sluis geopend en een grote hoeveelheid wolken kolkte loodrecht naar beneden. Eenmaal aan de grond verspreidden de wolken zich als mist over de vlakte, voortgestuwd door de massa erboven.
Willem draaide de kaart naar het noorden en keek om zich heen. Links achter zich zag hij de uitkijktoren. Die kant van de vlakte zag er nog helder uit, maar het was niet de kant van de parkeerplaats. Om daar te komen moest hij dwars door de opkomende mist. Op papier zag het er goed beloopbaar uit, eerst naar postlocatie 26 en vanaf daar nog een laatste doorsteek tot aan de parkeerplaats. Hij pakte zijn spullen en liep de mist tegemoet.
 
*
 
Voor deel 2 van dit verhaal, klik hier:
 
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "POST 26 [deel 1 van 9]"

Geschreven door Edo Elzenga . Geplaatst in Blog.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !