Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Kort verhaal
Inzendingen: 341
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
POST 26 [deel 6 van 9]
© Edo Elzenga op .
Aantal hits: 339
Heikneuter stond op en haalde de glazen van tafel. En het dienblad met de hapjes. ‘Moet jij hier nog wat van?’ Voor Willem antwoord kon geven gooide Heikneuter het dienblad op het vuur. Hij pakte de fles port en zette die aan z’n mond. Met een zwaai belandde ook de fles in de vlammen. 'Vuurrr moet brrranden!' schreeuwde Heikneuter en de vlammen laaiden hoog op.
Hij begon aan de tafel te trekken. ‘Toe, help eens even, ik heb het een beetje koud.’
Zo belandden de tafel en beide stoelen op het vuur, waarna Heikneuter en Willem op de bloemetjesbank plaatsnamen.
‘Ik heb zin in wat sterkers,’ zei Heikneuter terwijl hij in z’n tas zocht. ‘En jij?’
‘Ik hoef even niet,’ zei Willem.
‘Ik hoef even niet,’ deed Heikneuter hem na, terwijl hij z'n hoofd op z'n nek liet wiebelen. ‘Prima, wat jij wilt. Dan kom ik bij mijn volgende vraag. En mijn volgende vraag is geen vraag. En ook geen raadsel. Maar een opdracht.’
Heikneuter keek alsof hij de opdracht ter plekke nog moest bedenken. Toen grinnikte hij. Langzaam stopte hij zijn rechterhand in zijn jaszak en begon erin te rommelen. Dieper en dieper zakte zijn arm erin weg. Toen leek hij gevonden te hebben wat hij zocht en langzaam haalde hij zijn hand tevoorschijn.

‘Willem,’ sprak hij, ‘je bent nu dertien kwartieren mijn gast. Ik beschouw je inmiddels als een vriend. Een onmisbare vriend, mag ik wel zeggen. We hebben samen gegeten en gedronken, gesproken en gelachen, maar zoals je weet zal deze zitkuil morgenochtend ophouden te bestaan. Willem, ik zou je graag bij me houden. Wij horen bij elkaar. En bovendien zoek ik nog een slaafje.’ Even bevochtigde Heikneuter zijn mondhoeken met zijn tong.
‘Een amuse, een voetveeg, een speeltje. Maakt me niet uit hoe we ’t noemen, Willem, maar ik laat je niet meer gaan.’
Ze keken elkaar strak aan.
‘De regels van het spel verplichten mij echter jou nog een kans te geven uit deze kuil weg te komen’, sprak Heikneuter. ‘Een theoretische kans weliswaar, maarrr… het ís een kans. Als het jou lukt om de sleutel die ik hier in mijn hand heb te bemachtigen, dan laat ik je gaan. Lukt het je niet, dan mag ik je houden.’
Willem zou gezworen hebben dat hij bij het horen van deze laatste woorden de bultjes op Heikneuters voorhoofd zag bewegen. Hij keek hem geschrokken aan. ‘Wie bén jij?’ zei hij voor de derde maal die middag.
Heikneuter antwoordde met een grijns: ‘Dat heb ik je toch gezegd? Ik ben Heikneuter, en dit is mijn zitkuil. Nou ja, zítkuil, válkuil… wat maakt het uit? Je bent op mijn terrein Willem, en ik laat je niet meer gaan. Je bent van mij.’ Als om deze woorden kracht bij te zetten, laaiden plotseling de vlammen op.
Willem keek naar de rechterhand van de man naast hem. En in die hand zou een sleutel zitten die hij nodig had om hier weg te komen? ‘Weet je wat jij doet, Heikneuter? Hou die sleutel lekker in je hand. En nog bedankt voor het lekkers. Ik ga!
 
*
 
Voor deel 7 van dit verhaal, klik hier:
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "POST 26 [deel 6 van 9]"

Geschreven door Edo Elzenga . Geplaatst in Blog.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten