Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Blog
Inzendingen: 341
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
POST 26 [deel 8 van 9]
© Edo Elzenga op .
Aantal hits: 305
Heikneuter stond op, liep terug naar het vuur en plofte neer op de driezitsbank. Hij had zijn zwarte kostuum weer aan, schonk zichzelf een kop thee in en pakte een tijdschrift.
Ondertussen pakte Willem post 26 op en met een zwaai smeet hij het ding over de heuvels. Een paar seconden later vloog de post terug de kring in. Hij kon het stuk metaal maar net ontwijken.
‘Ah, meneer probeert het met beleid’, zei Heikneuter. ‘Dat juich ik toe. Je weet het hè, ik heb de sleutel in mijn hand. Je hoeft ‘m alleen maar te pakken.’
Willem liep naar Heikneuter toe en keek naar de hand die groter leek dan daarvoor. In die hand zat de sleutel waarmee hij deze duivelse plek kon verlaten. Met zijn beide handen reikte hij naar Heikneuters pink en met alle kracht die hij in zich had probeerde hij die pink omhoog te buigen, te breken desnoods. Maar de man gaf geen krimp.
‘Willem, ik bedenk me ineens dat ik jou helemaal geen thee heb aangeboden. Dat is niet zo netjes van me. Lust jij een kopje thee?’
Willem antwoordde niet, maar stond op en keek rond. Hij zocht iets dat als hefboom zou kunnen fungeren. Die rechterhand van Heikneuter was groot, maar ook zíjn kracht kende natuurlijk grenzen. Hij kwam terug met post 26 en ging zitten.
‘Willem, voor je gekke dingen gaat doen met dat prikding… kun je me even helpen? Ik zoek een woord met tien letters. De eerste is een T en de laatste een S. Betekenis: zonder resultaat. Denk je even met me mee? Oh, wacht, ik weet het al. Tevergeefs. Dank je wel Willem, het is tevergeefs.’
Willem probeerde de hoon van Heikneuter te negeren en gefocust te blijven op diens rechterhand. Met een uiterste krachtsinspanning had hij de punt van de post een paar centimeter in de vuist weten te persen en hij hing eraan met z’n hele gewicht, maar Heikneuter leek van Willems inspanningen niet het minst onder de indruk.
Hij had het tijdschrift op zijn schoot gelegd zodat hij een slok thee kon nemen. ‘Willem, mag ik je nog wat vragen? Ik heb maar een hand tot mijn beschikking, zoals je weet. Wil jij zo vriendelijk zijn om even in m’n thee te roeren?’
Toen brak de punt van post 26 af.
‘Dan maar zo,’ schreeuwde Willem, en met een enorme beuk haalde hij uit en sloeg Heikneuter, die net zijn volgende slok thee wilde nemen, vol in het gezicht. De scherven vlogen in het rond, maar Heikneuter had geen schrammetje.
Heikneuter keek Willem aan en zei: ‘Doe dat maar niet, jongen.’
Willem werd er moedeloos van en zakte neer op de bank. Hij keek naar Heikneuter die verder las in zijn tijdschrift.
‘Nog drie kwartieren’, zei Heikneuter, zonder op te kijken.
Nog drie kwartier had hij de kans weg te komen, anders was hij van Heikneuter. Wat dat laatste precies betekende, wist hij niet. Wat hij wel wist, was dat Heikneuter niet pluis was, misschien niet eens menselijk. Wat kon hij trouwens een verschillende gezichten opzetten. Het ene moment was hij vriendelijk en grappig, het andere moment ronduit gevaarlijk, alsof er een duivel in hem huisde. Ook had hij hem onderschat. Toen hij juichend om het vuur had gedanst bijvoorbeeld. En waarom? Omdat Willem het antwoord niet had geweten op een onbenullig raadseltje. En dan die vragen en opdrachten. Het openen van de hand was onmogelijk, maar die vraag over fysiek of mentaal, dat was weer het andere uiterste. Alsof het Heikneuter helemaal niet uitmaakte wat hij zou antwoorden. Fysiek of mentaal? Of maakte het tóch uit? Willem had mentaal geantwoord. Als dáár nou eens de oplossing lag. Fysiek was het hem in elk geval niet gelukt om Heikneuters hand te openen.
 
*
 
Voor deel 9 van dit verhaal, klik hier: https://www.schrijverspunt.nl/blogs/post-26-deel-9-van-9
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "POST 26 [deel 8 van 9]"

Geschreven door Edo Elzenga . Geplaatst in Blog.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !