Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Maximaal 1000 woorden. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

schrijven

Ik las een goed stukje over ruzie maken van iemand op het schrijfforum. Waarom maken mensen ruzie? Ik weet het niet. Ik heb er een hekel aan en kan er niet van slapen. Altijd super gevoelig geweest en breekbaar! Als kind maakte ik veel ruzie, was brutaal zodat mijn moeder me uiteindelijk een klap gaf. Als ik nu bel zegt ze: ‘bel alleen maar als je goed nieuws hebt.’ Ik verbaas me over de mens met zijn opmerkingen, kwetsend zijn mensen tegen elkaar. Dus nu bel ik mijn moeder zelden nog en zegt ze als ik gebeld heb: ‘dat was het voorlopig toch wel even he.’ Ik weet het je mag een kauwtjes voeren maar ik hoor ze vanuit waar ik schrijft! Ik voel me uitgeput vandaag. Sémar kwam langs om met me te praten zei ze maar toen wilde ze toch dat we iets in het huis gingen doen en dat was mijn kamer opruimen. En een wasje draaien. Léon was zoals bijna elke dag weggevlucht en gaat dan in Amstelveen wandelen, iets wat ik ook graag doe. Nee het is de zon die ik mis op mijn bolletje maar daar gaat verandering in komen want ik ga het balkon opruimen zodat ik daar lekker kan gaan zitten lezen. En ik wil bloemetjes in de bakken. Ik zit de godganse dag binnen en slapen naast mijn vriend wil ik niet meer. Ik wil rust in mijn hoofd en dat krijg ik maar niet voor elkaar. Wat ik wel voor elkaar heb gekregen zijn twee banen. Eentje op een peuterspeelplaats en eentje als taalcoach bij een dame. Maar mijn hart gaat uit naar dat ongeschreven boek. Het valt me op dat de meeste schrijvers weinig lezen. Hoe komt dat toch? In mijn huis staat een boekenkast met veel boeken die ik allemaal gelezen heb maar dat is lang geleden. Ik ben geen cultuurbarbaar maar je moet toch ergens inspiratie uit vinden of niet. Mijn boekje is klein, 460 woordjes maar ik geloof erin, het is een mooi optelsom van mooie verhalen. En als het een flop wordt vind ik het niet erg. Ik ga bij Wilma Geldof een cursus volgen want ik mis de juiste techniek voor het schrijven nog steeds. Men zegt dat ik beschouwend schrijf. Er moeten meer dialogen in. En schrijven blijft schrappen. Elke keer weer. Ik plaats te snel zegt men. Maar een echt verhaal heb ik niet meer geschreven!

Welterusten! Het is laat!

Amstelveen, 15 maart 2022

 

© Ingrid Karstenx op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
15.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hier een stukje wat ik ooit schreef. Aan mezelf. Over schrijven. Hopelijk heb je er iets aan. groetjes Richard.

-------------------
Ego
-------------------

'In de glooiende gewelven van de vergetelheid... '
Stop maar zeg ik.
Mijn Ego probeert te schrijven.

Kijk nu eens naar je eigen zin.
Wat voel je dan?

Mijn Ego leest de zin.
Hij voelt niets.

Waarom voel je niets, denk je?
Vraag ik hem.

Hij weet het niet.

Je bouwt met woorden. Je construeert.
Je programmeert.
Het proces is andersom. Zeg ik hem.

Mijn Ego bijt mij toe:
Doe jij het dan.

Dat kan ik niet, zeg ik.
Ik weet niet wat je wil zeggen.
Wat wil je zeggen?

Het blijft stil.

Misschien dit, zeg ik.

'Wat is toch mijn nut'
'Waarom ben ik hier'

Lees die zinnen eens.
Wat voel je nu?

Mijn Ego berust.
Hij ziet het nu.

Hij kan niet schrijven.
Hij mag niet schrijven.
Nog niet?
Nooit meer?

We zien het wel.
Het is wat het is.

--------------------

categorie: Cursus Schrijven
auteurs: Zelf & Richard Kloostra
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je zit boordevol ideeën, en voornemens.
Dat is het begin van het betere werk. Blijf volhouden en blijf positief in jezelf geloven.
Ik wacht op je echte verhaal.
Lieve groet
Trees
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig