Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog) zijn.

127 Hits

Publicatie op:

Meer schrijfactiviteiten?

Sneeuw #hondenleven

Mijn hond verandert in een sneeuwkonijn, zodra de eerste vlokken vallen. Bij het zien van de sneeuwkristallen piept meneer een verwachtingsvol lied. Hij ligt voor het raam bij de keuken en staart met ingehouden opwinding naar het magische tafereel dat zich buiten afspeelt.

Als ik de keukendeur open, rent Sam naar buiten en drukt zijn neus als een sneeuwschuiver door de vers gevallen witte poeder. Als het even kan zorgt hij ervoor dat de sneeuw vanaf zijn neus door de lucht zweeft, waarna hij genoeglijk op zijn rug gaat liggen om de zespuntige kristallen met zijn buik weer op te vangen. Vervolgens rolt hij van links naar rechts over zijn rug met een overgave die zijn weerga niet kent. Om af te sluiten rent hij doldriest nog een paar rondjes door de tuin. Eenmaal weer binnen gaat meneer voldaan op zijn kleed liggen en wast hij zijn vacht en poten uitgebreid.

Tegen de tijd dat het moment is aangebroken voor de laatste avondwandeling staat Sam zenuwachtig bij de deur te zwiepstaarten. Ik laat hem alvast naar buiten. Met veel enthousiasme rent hij door het witte wonderland. Voor de zekerheid doe ik hem toch aan de riem. Door zijn enthousiasme loopt hij niet naast mij, maar trekt hij mij door de straat waar ik woon. Ofwel ik glij en glibber, terwijl meneer mij als een ware husky door de sneeuw trekt. Zijn staart roteert vliegensvlug om zijn as. Heerlijk zo’n enthousiaste sneeuwhond.

De volgende dag zet de dooi snel in. Daar waar Sam zachte poedersneeuw zeer kan waarderen, wordt het een tut als de sneeuw nat en kledderig is. Als we buiten lopen kijkt hij mij droevig aan, de natte drek maakt dat hij loopt als een dressuurpaard. Met zijn zieligste blik kijkt hij naar mij op en voor extra drama trilt hij als een rietje. Een natte sneeuwbal negeert hij door de andere kant op te kijken. Terwijl ik stevig doorloop, kijkt Sam mij met een kop op onweer aan.

Eenmaal thuisgekomen trippelt hij naar zijn kleed, zakt zuchtend door zijn pootjes als de stervende zwaan uit Het zwanenmeer. Dramatisch gooit hij zijn linker achterpoot recht de lucht in en start een uitgebreid wasprogramma, maar wel met de rug naar mij toe.

#hondenleven

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Sneeuw #hondenleven"

© Mariça van de Weerd
07.02.21
Feedback:
Heel herkenbaar geschreven.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.01.21
Feedback:
Leuk verhaal! Onze hond van vroeger kon bijna vliegen als het regende, zo'n hekel als dat hij eraan had.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig