Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

397 Hits

Publicatie op:
Stukjes Peloponnesos deel 6

Woensdag 16 oktober 

In het statige pand wakker geworden , perfecte nacht gehad .

Vanuit de imposante hal de marmeren trap af naar de tuin , de ogenschijnlijke zus van de dame van de receptie ( die met de baby op haar arm van gisteren met als opvallend detail dat die baby drager was van een volle bos rood haar , wat je in deze contreien niet zo gauw verwacht ), wees ons terwijl ze onze voorkeur verkende voor thee of koffie onze tafel voor het ontbijt. Broodjes , gebak , honing en huismarmalade . Daarbij Griekse yoghurt en vers sap. 

Verzadig namen we afscheid en zijn we richting de boerenmarkt van Kalamáta gelopen. Wat een roering was daar ! Een grote uitgestrekte markt waar de aardappelverkoper de courgette handelaar trachte te overschreeuwen. Hij probeerde dat ook met de visboer die aan de overkant stond , maar gelet op de betegelde achterwand van diens kraam had deze het voordeel van de betere acoustic. “ uitgeklede “ geiten , hele en halve kippen en worst aan de strekkende meter hingen en lagen in de vitrines . 

Octopussen leunend op blokken ijs , bergen sardientjes en moten van diverse grotere vissoorten wachtte vanaf de roestvrijstalen tafel op een nieuwe eigenaar . 

Met een zak verse druiven ( zo lekker voor onderweg ) teruglopend naar de auto , nog even gestopt voor een bord linzensoep . 

 Beefsoup stond op de eenzijdigbedrukte menu kaart . Maar wegens onvoorziene omstandigheden was die er vandaag niet . De bediende gaf aan dat het ook te warm is voor soep, terwijl hij de goedgevulde dampende borden serveerde. 

Soms gaan de dingen zo als ze gaan , en moet men niet zoeken naar de logica! 

Op weg naar Messini ( ook wel ancient Ithomi genoemd) om daar de oude resten van de stad te bezoeken. Geroemd als een van  de best bewaarde geheimen van de Peloponnesos. Anderen beweren “ van heel Griekenland!  Onderweg gestopt voor een grijze kat die de keuze had gemaakt om vandaag siësta te houden midden op de weg bij een klein restaurantje in een bocht waar we ( omdat ik toch moest uitwijken ) links de kiezelparkeerplaats op draaide. 

Terwijl de gastvrouw vast het water en brood op de tafel zette , betrapte ik me op de gedachte kun je een kat of poes aanleren om midden op de weg te gaan liggen , en dan zelfs bij een naderend voertuig erop te gokken dat deze uitwijkt “?

Jawel ..... wederom heerlijk gegeten . You want wine? Yes please . White ? No sir we prefare red wine . Oh red . Yes pleas red . Blij om ons zo goed van dienst te zijn kwam de man gebukt ( wat meer zegt over het formaat van de deuropening dan over de lengte van de goede man ) met een karaf rosé onze kant op . Achteraf bezien met de wetenschap van nu zouden we deze ook gekozen hebben . Lekker vleesgerecht met de onvermijdelijke Griekse salade zo’n lekker en eerlijk eten . Voor prijzen waar je bij ons nog niet naar de frituur kunt ! 

De kat ( van het stuntwerk ) zat onder onze tafel zich te goed te doen aan een stukje vlees dat zomaar ( we houden van dieren ) van tafel was gevallen . 

Met een glimlach de kleine uitspanning verlaten , na een paar kilometer aangekomen bij het archeologisch gebied van Messini . 

Ons ( inmiddels hooggewaardeerd) huurautootje geparkeerd naast een kamper waarbij de vrouw de was aan het ophangen was . Nagenoeg geen toerist verder te zien . Oh jawel , er liep een Engelssprekend koppel van respectabele leeftijd richting de toegang . De vrouw gehuld in een kleed waarmee je zo naar een sjiek feest kan ( zonder op te vallen ), en de man kompleet in kaki uniform . Ik kon de link met de vroegere serie “ oh moeder was is het heet “ , niet onderdrukken . 

Wow wat een imposante plaats !!! Wat fantastisch om hier rond te lopen . Wat een mooi theater en stadion zijn daar nog zo compleet te zien . Fantastisch. 

Zo mooi gelegen daar in dat uitgestrekte dal . 

Onder in het stadion staat een soort troon van natuursteen met uitgekapte leeuwenvoeten. Dit was de meest voorname plaats van het geheel . 

Even voorzichtig leunend keek ik uit naar de heuvel achter het gymnasium. Dagdromend zag ik daar boven aan het dal de architect van de stad in 369 VC gehuld in zijn chiton tegen zijn bediende zeggen “ geef me eens een rol papier , ik ga een schets maken van een nieuw te bouwen stad hier op deze plek “ . Niet wetend dat ruim 2000 jaar later een stel op rondreis zich nog steeds verwonderd over zijn vakmanschap en diep buigt voor zoveel moois. 

Rustig slenterend door de geschiedenis naar het autootje getogen. Muziek op , airco aan  en nu richting Pylos . Een pittoresk havenstadje . Wat een luxe hotel . Perfect zo aan de zeekant . Ik zie de bedrijvigheid van de tavernes links in de kromming van de  weg . Onze magen geven aan dat het wenselijk is om deze eens nader te bezien . Wie zijn wij om dit te negeren ? 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Stukjes Peloponnesos deel 6"