Voor schrijvers, door schrijvers
326 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

636 Hits

Publicatie op:
Tijd voor pensioen

Nu heb je al zoveel jaar gewerkt, zo’n dikke 40 jaar, en dan denk je eindelijk eens van je pensioen te kunnen gaan genieten, maar ook hier weer een addertje onder het gras; wel, zeg maar een flinke adder onder de grasmat van een doorsnee voetbalstadion.

Natuurlijk als je jong bent, dan denk je daar niet aan, althans ik heb er niet aan gedacht, en verander je nog wel eens van baan. Ik heb in die tijd altijd het gevoel gehad dat ik na 5 jaar iets anders moest gaan doen: of ik was uitgekeken op het werk of men was uitgekeken op mij en dat laatste gebeurde vaker dan het eerste.

Dus mijn eerste baan duurde 5 jaar en toen vielen er woorden omdat ik de regels volgde (die niet helemaal legaal waren), mijn tweede baan duurde vijf jaar, maar was een project dat dus niet werd verlengd - men vond mij eigenwijs - en zo ging het maar door in mijn werkzame leven.

 

Maar al die werkgevers bleken dus niet bij hetzelfde pensioenfonds te zitten en daar kom je dus pas achter op het moment dat het gaat dringen: net voor je pensioen en dan worden er overzichten gemaakt en nog eens gemaakt … en dan blijkt dat het niet helemaal is gelopen zoals je gedacht had dat het zou lopen. Eén pensioenfonds had al meer dan een jaar geleden aangegeven dat men gegevens nodig had, waar ik dus nog helemaal niet mee bezig was, sterker nog: ik dacht er niet eens aan om met pensioen te gaan, laat staan aan het woord PENSIOEN.
En wat blijkt, men wilde later niet meewerken aan mijn voorstellen - van hun kant bekeken, was ik te laat met de mogelijkheid om alles over te zetten naar mijn huidige pensioenfonds. En wat hebben die pipo’s gedaan? Ze hebben met mijn geld een pensioenpolis gekocht, die - en nu wordt het nog spannender - al sinds vorig jaar december op uit betalen staat.  Met andere woorden: ik krijg nu al geld voor mijn pensioen, terwijl ik nogal volop aan het werk ben. Ze hebben daar zelfs een kreet voor verzonnen: pre-pensioen.

 

Ik moet of mag nog wat jaren werken, maar ben toch maar bezig om alles netjes achter elkaar gezet te krijgen en nu zit er hier en daar toch nog een zwart gat, een pensioenbreuk, zelfs een tijd waarvan nog niets bekend is. Pensioenfonds is aangeschreven, maar die is geloof ik geëmigreerd of staat al weken ergens in een file of heeft de factuur van het internet niet betaald, maar antwoorden, hó maar !

 

Dus als u over de 50 jaar heen bent gekomen, dan is mijn advies: ga de papieren alvast bij elkaar zoeken, want anders kunt u voor verrassingen te komen staan. In ieder geval sterkte.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Tijd voor pensioen"

13.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanvulling oude waardering.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • zaterdag 25 april (312) Luc Verschuren 25-04-2020

     Terwijl iedereen graag naar de hoofdfondsen kijkt, enerzijds omdat die het minste risico tentoonspreiden, anderzijds omdat ze gewoon bij iedereen bekend zijn, kijk ik persoonlijk graag naar de...

    Lees meer: zaterdag 25 april