Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

305 Hits

Publicatie op:
Visite

Voordat het bezoek zal arriveren, zuig je het kleed nog even en haal je een doekje over de salontafel. Daarna zet je het mandje met Kaapse viooltjes dat je die week op de markt hebt gekocht op het tafeltje, met daarnaast een schaaltje bonbons en koekjes allerhande, alsook een olielampje, dat je alvast aansteekt. Je werpt een blik op het geheel en bent tevreden met het resultaat: het warme licht dat zijdelings op de paarse bloemen schijnt, de geur van zoete lekkernijen...

De kamer vult zich, jij schenkt koffie en zet de kopjes neer voor de gasten. De ruimte op de tafel is wat krapjes, maar het past allemaal net. Dan staat een van de vrouwen op, pakt het bloemenmandje en zet het op de kast. Vervolgens blaast ze het lampje uit en stalt het op de vensterbank.

'Zo meid,' zegt ze, 'nu heb je tenminste de ruimte.' Sprakeloos kijk je haar aan. Zij heeft alles verpest, maar jij durft er niets van te zeggen. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Visite"

26.07.20
Feedback:
Aandoenlijk
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig