Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

219 Hits

Publicatie op:
Waarom weer naar Frankrijk ?

Waarom altijd naar Frankrijk op vakantie ?
Nu ik me dit afvraag herinner ik me een vakantie van een tijdje geleden.
We hadden een huis met een zwembad gehuurd op het terrein van de eigenaar.De reis verliep zowaar voorspoedig zonder autopech en tegen de avond arriveerden we.De eigenaar was een aardige man van middelbare leeftijd.
De koffers waren de auto nog niet uit of hij klopte aan de deur.
Er kwam noodweer aan en de auto moest hoog blijven staan want het dorp liep onder water 😱.Ik keek mijn man aan en zei: het zal toch weer niet waar zijn, nou ja gelukkig hebben we ook nog een bovenverdieping dus natte voeten zal wel meevallen.
Nou het noodweer brak inderdaad los dus wij naar buiten kijken, het was inmiddels donker en overal waar je keek zag je bliksemschichten en het regende echt keihard. Onze dochter kwam een gegeven moment naar beneden en zei: Moet je nu eens komen kijken “die Patries “staat in een raar pak in de sloot.De beste man moest de sluis voor het dorp bedienen die aan het huis grensde en hij had zo’n geel regenpak aan met lieslaarzen en een zuidwester op.Dus zodra er een bliksemschicht kwam werd het pak verlicht en zag je een kromme man in een geel pak met een zuidwester op als een bezetene aan de hendels draaien......Volgens mij zijn we in een rare film beland! 😀Na een paar uur hield het op en de volgende dag was het stralend weer!
Het zwembad wat bij het huis hoorde was heerlijk ! Ik liep een gegeven moment naar de poort omdat daar een opgerolde kabel o.i.d. lag ,tenminste zo zag het eruit vanuit de verte. Toen ik dichtbij kwam begon de kabel te bewegen.....het bleek een opgerolde slang van 2 meter te zijn 😱Ik de eigenaar gevraagd wat dat was.Oh leeft hij nog ik dacht dat hij dood was, ik heb hem al een paar jaar niet gezien was het laconieke antwoord. Bij het zwembad woont er nog 1 en bijten doen ze niet hoor ze houden de muizen weg! Ja waarom kan ik dat nu weer niet bedenken ,vanaf dat moment deed ik elke avond even de stoffen hondenmand checken of er niks ingekropen was voordat hij naar binnen ging .🙃
Het huis was heerlijk met zo’n geweldige Franse keuken met zo’n ouderwetse witte spoelbak,Op een dag stond ik wat klaar te maken en had ik de vaatwasser aangezet toen ik buiten in de sloot allemaal sop voorbij zag komen.Ik uit het raam hangen en wat bleek: de afvoer slang van de vaatwasser hing gewoon boven de sloot 🤣🤣Op een avond kom ik in de keuken en was er van het wit op het aanrecht niks meer over ,er krioelde 1 zwarte massa.De eigenaar gaf me een piepklein flesje en daar moest ik 4 druppels van op het aanrecht doen, beslist niet meer dat was niet goed.Nou wat er in zat weet ik niet maar na een uur geen beestje meer te bekennen, ik had ook geen idee waar ze gebleven waren.
De hond kreeg uit het niks een grote vieze plek op zijn rug van zo’n 20 bij 20 cm dus we moesten naar een dokter.Nu gaat het in Frankrijk anders dan hier ,daar zit je niet in de wachtkamer maar geef je je hond af en dan bellen ze wel als hij klaar is ongeacht wat hij mankeert.....nou dat ging natuurlijk even niet gebeuren, dus na de belofte dat ik hem goed vast zou houden werd hij bekeken.Allergische reactie was de conclusie dus na ontsmetten en wat spuiten ,pillen en zalf konden we weer verder.
Op een avond onweerde het weer en kwamen er blauwe vonken uit de meterkast die open en bloot aan de buitenmuur hing, dus ja daar moesten een paar nieuwe stoppen in.
De hond stond met een sleepkabel aan de trekhaak vast want 2 maal per dag kwam de eigenaar met twee reuzen ganzen die tot je middel reikte voorbij en die liepen los achter de eigenaar aan dus leek het mij veiliger om de hond maar vast te zetten🤣Na 2 weken gingen we huiswaarts en iedereen vond het een fijne vakantie dus ja waarom altijd Frankrijk .......daarom !🤣🤣


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Waarom weer naar Frankrijk ?"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig