Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Waterhoen #hondenleven
Inzendingen: 341
Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
 
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.
Waterhoen #hondenleven
© Mariça van de Weerd op .
Aantal hits: 68
Sam is weer blij als we op pad gaan. Het is een prachtige middag. Het nieuwste tijdens dit soort wandelingen is zijn vermeende instinct.
 
Je moet weten dat mijn hond een rasechte vuilnisbak is. Het statige jachtinstinct: poot losjes omhoog en staart fier naar achter, is iets wat hij van de buurthond heeft afgekeken. Een jachthond met een ellenlange stamboom en een CV vol met prijzen.
 
Terwijl we aan de wandel zijn en langs het water lopen, sluipt meneer als een volbloed Drentse Patrijs langs de waterkant.
 
Sam is bijna 4 jaar en in al die jaren zwemt hij niet uit zichzelf, maar sinds hij zijn instinct aan het ontdekken is zet hij werkelijk alles op alles om mollen, muizen en vandaag een eenzame waterhoen te vangen.
 
Hij sluipt langs de bewuste sloot tot hij de waterhoen in het vizier heeft. Dan springt hij met een sierlijke sprong het water in. Met veel bombarie zwemt hij naar de waterhoen, die wegvliegt. Waarop Sam als een ware zwemkampioen een poging doet om de hoen bij te houden. Poging 1 is mislukt. Druipend komt hij uit de sloot.
 
Poging twee. Poot omhoog, staart fier naar achteren, trotse blik, snuit in de wind. Wat daarna volgt lijkt op poging 1.
 
Poging drie pakt hij subtieler aan. Sam sluipt langs de waterkant, laat zichzelf in het water glijden. Hij zorgt dat hij zich beschut en verdekt in het water opstelt. De bewuste hoen is ook niet achterlijk en duikt onderwater. Sam is niet voor één gat te vangen en blijft rondjes zwemmen daar waar de waterhoen ten onder is gegaan. Hij weet niet dat de waterhoen onderwater zwemt en zeker 10 meter verderop weer boven komt. Sam kruipt de wal op, van de fiere staart naar achter en de poot van waakzaamheid is weinig over.
 
Als de hoen weer boven komt hoor ik een voldaan gakje. Hoen versus Sam 3-0.

#hondenleven
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Waterhoen #hondenleven"

Geschreven door Mariça van de Weerd . Geplaatst in Blog.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !