Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

193 Hits

Publicatie op:
Debuut

Debuut

Op 16 oktober verschijnt mijn debuut Minnaar Leugenaar Moordenaar.

Het verhaal

Bankier Marc Verbeeck is een gokverslaafd fraudeur.  Hij ziet zijn beleggingsfirma failliet gaan.  Hij kan niet anders dan vluchten.  Achtervolgd door een tragedie uit het verleden komt hij in Sicilië terecht.  Hij vindt er een grote liefde.  Verkeerde beslissingen door zijn zwakheid en hebzucht jagen hem in de armen van de maffia.  In een spiraal van misdaad verliest hij alles, ook zijn geliefde die zijn vrouw en de moeder van zijn kinderen geworden is.  Hij krijgt na jaren van kommer en kwel een onverwachte kans om zich te wreken.  Zal hij die kans grijpen?  Overleeft hij zijn wraakactie?

De titel

Marc Verbeeck, het hoofdpersonage, is verslaafd aan gokken.  Hij is ook een zakenman die zijn fortuin gemaakt heeft met bedrog.  Tegelijk wordt hij zelf voortdurend bedrogen.  De werktitel tijdens het schrijven van de thriller was Gegokt en bedrogen.  Mijn groep proeflezers en ikzelf vonden dat geen goede titel.  Een nieuw voorstel was Cosa nostra, cosa mea.  Het lezerspanel vond de nadruk op de Siciliaanse maffia te eenzijdig en te sterk.  De maffia is de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt, niet het hoofdthema.  Een panellid vond dat deze titel de indruk geeft dat het enkel daarover gaat.  Het gaat over veel meer dan dat.  Het hoofdpersonage is voortdurend op de vlucht.  Hij moet vluchten omdat hij als grootschalig fraudeur ontmaskerd is.  Omdat hij een valse identiteit gebruikt.  Omdat hij onder druk van chantage moet meewerken aan misdadige praktijken.  Een mogelijke titel was Vlucht.  Of ook Vluchten, en Altijd Vluchten.  Maar er bestaan al veel boeken met het woord vlucht(en) in de titel.

Daarom werd het

MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR

Minnaar verwijst naar de verschillende relaties die Marc heeft.  Leugenaar niet alleen naar zijn fraude, maar naar het web van leugens dat hij bouwt rond zijn valse identiteit en zijn misdadig bestaan.  En waar moordenaar voor staat, dat moet je lezen in het boek.

Het verschijnt bij uitgeverij de Vries-Brouwers in Antwerpen.  Verdere info over het boek zelf op hun website!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Debuut"

13.09.20
Feedback:
Klinkt goed. Succes met het hele proces!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig