Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

343 Hits

Publicatie op:
woensdag 18 maart

Gisteren stipte ik het al even aan. Het bedrijf (en tevens aandeel) Curetis.

 

Het staat in de belangstelling en wel in de schijnwerpers en ligt ook onder de loep. Uiterst speculatief zoals eerder aangegeven. Maar als je de ballen er voor hebt.....Hoger geopend, dat was te verwachten en toen.....voor 10.00 uur gingen er al ruim 4 miljoen aandelen over de toonbank, hoogste koers, € 1,93. Een half uur later, rond 10:30 uur was de koers inmiddels opgelopen naar € 2,10. Een slordige 162 % in de plus en ruim 1 miljoen stuks verhandelt in een half uur!

 

Een uurtje later tegen 11:30 uur laat de koers inmiddels € 2,56 zien met een koerswinst van 220%. Je slag slaan kan dus zeker, ook in één enkele dag. Denk maar terug aan de koersexplosie van de Bitcoin enkele jaren geleden in minder dan 2 weken een koersstijging van 94% tot het waanzinnige bedrag van bijna € 20.000.

 

Blijf ik nog even bij het koersverloop van Curetis, 12:00 uur is de hoogste waarde bereikt, tot nu toe, en dat is € 3,50! Eergisteren nog € 0,39! Het kuddedier (de mens, de belegger) beleeft hier weer het FOMO moment in volle glorie. Dergelijke koersexplosies zullen in de toekomst vaker voorkomen dus denk niet dat alle kansen voorbij zijn. De koers is uiteindelijk gesloten op € 1,60. Er zijn dus lieden die een order hebben ingegeven zonder limiet ofwel kopen tegen elke prijs. Die incasseren hier meteen een verlies van € 1,90 per aandeel. Fors dus. De tip: koop aandelen enkel tegen een (dag)limiet, en verkoop ook tegen een limiet anders incasseer je de hoogste en de laagste koers van de dag. Rond 11:30 uur wordt meestal de hoogste koers van de dag in de boeken gezet. 

 

Terug naar de andere kijk op economie. Zoals verwacht: restaurants meldden zich massaal aan bij bezorgplatforms en hebben de bezorgdiensten het drukker dan ooit. Op je lijstje kunnen bedrijven als Ahold en Takeaway niet ontbreken. Sligro is wellicht een aanvulling om je risico te spreiden. Een evenwichtige portefeuille zou kunnen bestaan uit tien aandelen uit verschillende sectoren, zoals Pharma, techniek, food en toekomst. De sector finance......lijkt nu minder aantrekkelijk maar het overwegen waard al was het maar voor het dividend.

 

De markt komt tot rust bij drie dagen herstel, waarvan we er nu 1 achter de rug hebben. Dus, wie het weet mag het zeggen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "woensdag 18 maart"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig