Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

349 Hits

Publicatie op:
woensdag 8 april

 Een belangrijke grens is weer geslecht. De grens van 500 is weer doorbroken. Indien dit vastgehouden kan worden wakkert dit het herstel nog meer. De 500 blijkt een psychologische grens te zijn, de eerste winstpakkers zijn in de markt.

 De aandelen uit de vastgoedsector staan volop in de belangstelling. Terecht, de prijs is dermate aantrekkelijk dat er grote pakketten aandelen gekocht worden. Voor de meeste van die aandelen geldt dat ze inmiddels 2/3 van hun waarde van februari verloren hebben. Unibal Rodamco Westfield noteerde februari nog een trotse € 127,-- tegen een koers van € 51,92. Met een stijging van maar liefst 20% gedurende de dag laat het zien dat het aandeel inmiddels ver ondergewaardeerd is, net zoals zo vele aandelen op dit moment. Het is geen geluk om de betere kanshebbers eruit te pikken. Enkele jaren geleden moest men nog € 250,-- per aandeel betalen, nu heb je er bijna 5 voor.

 Al eerder heb ik een wensenlijstje gepubliceerd, welke aandelen ik persoonlijk zou willen hebben in een aandelenportefeuille nu de rente op spaargeld bij de bank niets oplevert en niet iedereen onroerend goed kan of wil kopen. Dat lijstje is a. niet verandert, b. het juiste lijstje gebleken. Rendementen van 20 tot 70 % koerswinst mocht je al bijschrijven op dit lijstje, terwijl dit nog maar het begin is van het herstel.

 Een andere mooie kanshebber van eigen bodem is Accel. De fietsenmaker inderdaad. Aangenomen mag worden dat de elektrische fiets zijn plek gevonden heeft en in grote getale over de toonbank zal gaan de komende tijd. Op de weekgrafiek geeft de RSI al een koopsignaal en de koers is aantrekkelijk laag. Met een daling van 50% is dit een mooie gelegenheid om het aandeel aan te schaffen of in elk geval in de gaten te houden. Technisch gezien is er nog géén sprake van bodemvorming en ook een kruising van MA-10 en MA-30 lijkt nog ver weg. Positief is echter het neerwaarts risico. Dat lijkt niet of nauwelijks aanwezig. Wat te doen als iedereen vertrokken is, juist zoals Buffet dan zegt; kopen, kopen, kopen. Maar ja, wat weet hij nou? Niet voor niets 's werelds succesvolste belegger...

 Indien u voorstander bent van divergenties (de alarmbellen van de beurs) dan is er een drie-dubbele-positieve-divergentie waarneembaar op de weekgrafiek van Beter Bed. Al in een vroeg stadium getipt en die gaat helemaal de goede kant op. Het is met recht een koopje met een koers van rond de € 1,20 een superkandidaat om straks zomaar de € 3,50 aan te tikken!

 Garanties bestaan niet op de beurs. Ik maak enkel melding van de signalen, of u er wat mee doet, mag u gelukkig helemaal zelf beslissen.

 

 Wie het weet mag het zeggen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "woensdag 8 april"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig