Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

474 Hits

Publicatie op:
zaterdag 11 arpil

 Een terugblik op hetgeen er zo allemaal geschreven is in dit blog door mij.

 Terug naar 20 maart. Daar stipte ik het aandeel Unilever aan, een van de zogenaamde “Blue Chips” van de vaderlandse economie. Ook heb ik uitgelegd wat er mogelijk zou kunnen gebeuren bij een herstel en aankoop van aandelen versus aankoop van een call-optie van Unilever.

 Op donderdag 9 april is de koers inmiddels wat hersteld en zo ook gestegen en gesloten op € 45,69.

 Bij aankoop van 800 aandelen had u inmiddels € 2,69 per aandeel winst gemaakt. Een slordige € 2000,-- dus. Beslist niet slecht. Alle koerswinst die er vanaf nu bijkomt maakt uw winst enkel groter en een verkoopsignaal is nog niet waarneembaar.

 Puur technisch gezien lijkt de koers wat af te vlakken met een hogere top op € 46,54. De RSI beweegt zich inmiddels iets meer dan 50. Met de absolute waarden op 100 en 0 in neutraal gebied en dus zonder signaal. De kans dat de koers omhoog zal gaan is net zo groot als de kans dat de koers verder daalt. Het MACD laat een stijging zien, bevindt zich onder de 0-lijn en vlakt ook wat af. Het MA-10 is in de bar-chart te zien en bevindt zich onder de koers terwijl het MA-30 zojuist in de bar-chart komt en lijkt de koers wat steun te kunnen geven.

 De call-optie April van Unilever op € 45,-- is inmiddels een ATM optie geworden. Een At the money optie met een looptijd van 1 week. De optie loopt namelijk aanstaande vrijdag 17 april af. Zorg dat je je optie vóór 14:00 uur verkocht hebt.

 Vooral de laatste dagen loopt de optie gelijk aan de koers. Elke euro erbij zie je direct terug in de koers. Nu, nu de beurs gesloten is noteert de optie € 1,23 (aankoop € 3,--) dus nog aardig in het rood. Het koersverloop voor volgende week is als een achtbaan in het kwadraat. Opent Unilever bijvoorbeeld op € 47,-- dan verdubbelt de koers van de optie binnen een dag. Bij een stijging naar € 50,-- dan is de waarde minimaal € 5,-- en met een aankoop van € 3,-- is dat geen slecht rendement.

Je moet dus over stalen zenuwen beschikken want elke koersbeweging zie je direct terug in de waarde van je optie. Een correctie naar beneden betekent dat je optie waardeloos af zal lopen. Niemand is geïnteresseerd in een call optie Unilever op € 45,-- indien de koers van het aandeel € 42,-- blijkt te zijn. Hoe anders is dat met een koers van € 49,-- Dan is je optie minimaal € 4,-- waard en is je rendement een slordige 33%.

 U kunt het zelf in de gaten houden. Vrijdag 17 april 14:00 uur weten we meer!

 

 Wie het weet, mag het zeggen.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 11 arpil"