Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

409 Hits

Publicatie op:
zaterdag 23 mei

 Tussen hoop en vrees

 Dat is waar de beurs nu ongeveer “hangt” enerzijds verbaas ik me over de zoveelste opleving en anderzijds zijn er alweer negatieve divergenties waar te nemen welke een mogelijk nieuwe daling in kunnen luiden.

 Oprechte verbazing voor de Nederlandse Alphabet, namelijk Adyen. Niets lijkt hier de koersexplosie te kunnen stoppen. Met verbazing heb ik afgelopen tijd gezien dat het aandeel vlot de € 1000,-- heeft beslecht en dat het een kwestie van tijd lijkt voordat de € 1200,-- grens wordt bereikt en doorbroken. Voor de lange termijn een must have, net zoals Alphabet en Microsoft, die zich weinig aantrekken van wat er in de wereld gebeurt maar een duidelijk eigen koers varen. Kopen op de dip wordt vaak gezegd, maar niemand weet te vertellen wanneer deze plaats zal vinden, dus...kopen op...?

 Iemand die de slapeloze nachten achter zich kan laten en zijn miljoeneninvestering ziet groeien is dhr Mandemakers, idd, die van de keukens met zijn aandeel in Accel. Een vooruitziende blik? Mede geholpen door de onzichtbare vijand gaan de e-bikes als warme broodjes over de toonbank. Nu, en in de rest van het jaar 2020. Iets wat ik al eerder aanhaalde. Accel zal out performen. Andere groeiers zijn de oude bekenden zoals de laadpalen van Alfen.

 Klm-Air France is drastisch verandert en niet alleen van beurskoers, het is inmiddels een ander bedrijf geworden met beperkte kansen en dat laten beleggers weten. Het aandeel zakt verder onderuit en gaat het niveau van € 3,-- opzoeken, alwaar op € 3,01 een oude bodem uit 2012 blijkt te zijn. Als deze steun ook geslecht wordt zijn lagere niveau's realistisch. Natuurlijk komt er weer een tijd dat je dit aandeel in portefeuille kunt opnemen maar die tijd lijkt nog ver weg.

 ASML heeft de oude top alweer bereikt wat winstpakkers zal aanspreken met alle gevolgen van dien. DSM zit op een vergelijkbaar niveau terwijl Galapagos de eerste veer moet laten. Verder zijn er diverse hoofdfondsen die zijwaarts bewegen en zowel omhoog alsook omlaag kunnen uitbreken al naar gelang het sentiment. Nieuws, zoals een verdere verslechtering omtrent de onzichtbare vijand of juist de vondst van een vaccin zal richting kunnen geven. Zelf kijk ik gespannen naar de ontwikkeling in HongKong waar de democratie het onderspit gaat delven.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 23 mei"

12.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig