Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

331 Hits

Publicatie op:
zaterdag 4 april

 Nee, ik ben totaal niet verbaasd om te lezen dat afgelopen maand in Nederland het meest verhandelde aandeel Koninklijke Olie (RD Shell) blijkt te zijn. In de landen om ons heen gaat het aandeel Tesla veelvuldig over de toonbank. Hierover heeft u hier in dit blog al kunnen lezen en dat al halverwege de maand.

  Verder blijken de banken toch weer in de belangstelling te staan evenals olie gerelateerde bedrijven, zoals Total in Frankrijk. De olieprijs is 60% gedaald wat een verdere stijging aannemelijk maakt en dat maakt weer aannemelijk dat het aandeel Koninklijke Olie de weg naar boven heeft gevonden. Als een van de zwaargewichten in de index kan RD Shell wellicht de kar trekken. 

 Indien iedereen binnen dient te blijven de komende tijd dan is er nog steeds ruimte om jezelf eens te verdiepen in de wereld van de beurs en het beleggen. Natuurlijk zullen er faillissementen komen maar de aantallen zijn nog niet hoger dan “normaal”. Kansrijk zijn ze natuurlijk wel, welke bedrijven gaan het niet redden? Zo zijn er veelbelovende start-ups die niet kunnen steunen op bewezen verkopen maar wel fantastische ideeën hebben hebben en zij krijgen het heel moeilijk. Zo is er een Duitsland een fabrikant (start-up) van een elektrische stadsauto die blijkbaar op geen enkele regeling terug kan vallen. 70 arbeidsplaatsen zijn in het geding en een veelbelovend idee gaat het niet redden.

 Dat alles bij het oude zal blijven na de crisis, geloof ik persoonlijk niet. Er wordt een nieuw soort bewustzijn gecreëerd dat terug te zien zal zijn op de arbeidsmarkt. Personeel dat nu de laan uitgestuurd werd, denkt straks wel twee keer na, alvorens terug te keren naar de oude of een vergelijkbare werkplek. Wellicht kiezen veel mensen straks wel voor de zorg en het onderwijs zodat ook hier een betere beloning tegenover zal staan. Dat er minder huizen verkocht zullen worden lijkt logisch, maar welke prijzen er gehanteerd worden? Juist hoger, of juist lager?

 Wie het weet, mag het zeggen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 4 april"