Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

351 Hits

Publicatie op:
zaterdag 9 mei 2020

 Een rondje langs de hoofdfondsen en we zien dat de financials teleurstellen en dit naar verwachting ook zullen blijven doen de laatste tijd. Ze dienen meer geld opzij te zetten voor leningen die waarschijnlijk nooit afbetaald kunnen worden dus meer verlies te verwachten. ABN, ING, en zelfs de assuradeuren zitten waarschijnlijk in deze hoek, ASR en NN.

 Olie ligt voorlopig uit de gratie daar zie ik ook geen verandering in komen.

 De winnaars zitten nog steeds in de hoek van de Pharma, en techniek. Dus de Besi, Asmi, Asml en niet te vergeten Adyen. Ja, allemaal dure aandelen maar wel de moeite waard. Adyen bijvoorbeeld profiteert van het groeiend aantal pinbetalingen en dat gaat voorlopig nog wel even door. Adyen is de Amazon van de lage landen.

 In de midkap index zakken KLM en Arcadis steeds verder weg. Flow Traders profiteert van een groter wordend aantal beleggers wat weer terug te zien is in het koersverloop. TKH lijkt eindelijk uit de startblokken te komen terwijl Fugro en SBM Offshore ondergewaardeerd zijn. Besi lijkt hier de outperformer te worden waarbij dit aandeel het beter doet dan de index.

 Bij de small caps zijn de ogen natuurlijk gericht op Alfen. De bouwsector onder leiding van Heijmans en BAM hebben de weg ook weer naar boven teruggevonden. Vastned lijkt net als Wereldhave overigens uit de startblokken te willen komen voor hogere koersen.

 Op de lokale markt lijkt de koers van Beter Bed zich eerst wat te consolideren rond de € 1,70 terwijl er voldoende aanleiding en ruimte is voor een hoger koersniveau. Op dit moment zien weinig mensen het potentieel van Lavide maar een uitbraak is niet alleen nabij maar ook zeer waarschijnlijk.

 Al met al ziet het er naar uit dat Nederland eindelijk een eigen koers gaat varen en niet meer een kopie van de beurs van Amerika zal zijn. Geheel terecht natuurlijk al zal er altijd wel met een al dan niet scheef oog gekeken worden wat er aan de andere zijde van de plas gebeurt.

 

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zaterdag 9 mei 2020"