Voor schrijvers, door schrijvers

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

338 Hits

Publicatie op:
zondag 22 maart

 Twee dagen in het groen. Hogere slotkoersen dus. Dat is positief te noemen. Herstel is echter pas vanaf drie dagen hogere slotkoersen dus we hebben nog een dag te gaan. Het geldt natuurlijk niet voor alle aandelen want er zijn er nog genoeg die steeds verder dalen. Al lijkt de hevigheid er inmiddels wel af te zijn.

 Inmiddels zijn er diverse steunpakketten aangekondigd door de ECB maar ook de afzonderlijke regeringen trekken volop en elk de portemonnee. Duitsland doet een enorme duit in het zakje door van de zwarte nul af te wijken. Dit is ongehoord. Al jaren houdt Duitsland vast aan de zwarte nul waarbij het begrotingstekort niet mag oplopen, hoe anders is dat in Amerika?

 In Europa hebben de meeste landen een goed sociaal vangnet. Wie niet werken kan, of door welke reden werkloos is, krijgt toch een uitkering welke wordt gefinancierd door alle werkenden. In Amerika is een dergelijk systeem niet voorhanden. Wie daar niet werkt, krijgt ook geen staatssteun.

 Dat is een heel andere situatie dus, en juist dat zal een herstel mogelijk in de weg kunnen staan. Het land van de onbegrensde mogelijkheden zou wel eens het land van de onbegrensde moeilijkheden kunnen worden. Obama heeft getracht een zorgverzekering voor iedereen te bewerkstelligen wat deels gelukt is en weer meteen om zeep is geholpen door Trump. Wie naar de arts of het ziekenhuis wil moet betalen als er geen verzekering voor is, dus velen gaan niet. Het is verborgen maar niet weg, het bestaat en gaat niet 1,2,3 weg.

 De steunpakketten zijn enorm. Afwachten hoe dat valt in beursland. Morgen weten we meer.

 Wie het weet mag het zeggen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zondag 22 maart"