Voor schrijvers, door schrijvers
296 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Blog

Een blog is in feite een persoonlijke webpagina met verhalen over het leven van de schrijver. In een blog vertel je iets aan de lezer waar hij/zij wat aan heeft. Bij een blog hoort een losse en informele schrijfstijl.
In een persoonlijke blog draait het erg om de verteller die opschrijft wat hij of zij zelf allemaal meemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een reisverslag zijn (travelblog) maar ook de dagelijkse beslommeringen als moeder van twee kleine kids (mamablog). Maar je hebt ook bloggers die over alles en nog wat schrijven, gewoon wat ze leuk vinden.

357 Hits

Publicatie op:
zondag 5 april

 Twee mogelijke scenario's voor de beurs in de komende tijd. De beurs gaat omlaag of de beurs gaat omhoog. De derde mogelijkheid, de beurs blijft op dit niveau hangen laat ik dus buiten beschouwing al is die mogelijkheid wel aanwezig.

 Het negatieve scenario: de beurs zakt verder weg. De maand september zal de meest dramatische zijn waarna de weg omhoog gevonden wordt. Mei 2021 staan we net onder het niveau van februari 2020, dus voordat de daling begon.

 Redenen voor een negatief scenario zijn de huidige aanjagers van de beurs, de USA en de pandemie van het corona-virus. Werkloosheidscijfers gaan stijgen tot boven de 15% van de beroepsbevolking, faillissement na faillissement wat de klok slaat. Lokale aanbieders, bakker, slager, groenteboer, alles lijkt verdwenen.

 Het positieve scenario: de beurs gaat verder omhoog. Olie trekt de kar gevolgd door SBM Offshore en de blue chips AKZO, DSM, ASML en in het kielzog ASMI en BESI, gevolgd door TPG, Alfen en alle anderen.

 Redenen voor dit positieve scenario is het enorme steunpakket van de diverse overheden, alsmede een einde aan de pandemie door een mogelijk vaccin en in elk geval een eiwit dat de groei weet te beperken. Mensen geven gehoor aan de regels van overheid en RIVM. De zorgsector krijgt een nieuwe impuls en ook een verbeterd aanzien.

 Over enkele maanden weten we meer......

 

  

Wie het weet, mag het zeggen.

 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "zondag 5 april"