Olaf op den Kamp: De Worm van bron tot monding

In De Worm van bron tot monding beschrijft Olaf Op den Kamp het grensoverschrijdende riviertje. Haar bronnen liggen vlakbij de Belgische grens in het dichte bosgebied van het Aachener Wald. Aken en Burtscheid zijn kuuroorden waar u kennismaakt met de heetste bronnen van Europa, maar ook met fraaie bouwwerken zoals de Akense Dom en voormalige badhuizen. Eén van de hoogtepunten van de wandelroutes vormt het Wormdal tussen Aken en Herzogenrath waar het riviertje zich diep heeft ingesneden en echte rotsen dagzomen. Prachtige broekbossen, vele vijvers, ooibossen langs de wild stromende Worm, hellingbossen rondom Rimburg, paleizen als Schloss Zweibrüggen, landschappen met populieren en kleine bosjes, dat allemaal langs een riviertje dat uiteindelijk in de Roer uitmondt. Onvoorstelbaar dat zoveel boeiende wandelgebieden voor de gemiddelde wandelaar zo lang onbekend zijn gebleven.
Elf wandelroutes, met een gemiddelde lengte van 13 km staan garant voor leuke dagtochten. Olaf Op den Kamp is ook auteur van 'Natuurparels in Midden-Limburg, 'De Roer van bron tot monding' en 'Langs mijnen en groeven'.
 
Auteur: Olaf op den Kamp 
Uitgever: Uitgeverij Tic
ISBN: 9789491561979
Verkoopprijs: € 10,90
Blz.:  
Is Schrijverspunt je uitgever en ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 915

Inhoud van je winkelwagen...

Nog geen bestelling...

Review voor: "Olaf op den Kamp: De Worm van bron tot monding"

  • : Blz. - Prijs:€ 10,90