Skip to main content

Onze actuele collectie

Schrijverspunt Uitgeverij

Onze boeken zijn te koop via alle (online) boekhandels in Nederland en België

Dit overzicht is exclusief de honderden titels die imprints in samenwerking met Schrijverspunt Clusteruitgeverij uitgeven

Eef Bijlsma: Over sneeuwvlokjes en zwarte mensen

Wat mag je verwachten van al die migranten die ons land binnenstromen? Moeten ze zich als een ware Nederlander gaan gedragen vanaf het moment dat ze onze grenspaaltjes gepasseerd zijn? Wie moet zich aanpassen en in hoeverre moet er worden aangepast? Wie mag eisen stellen aan wie?

Het staat vast dat we het tot nu toe niet helemaal goed hebben gedaan. Gaandeweg groeien de verschillende gemeenschappen die binnen Nederland leven steeds verder uit elkaar. In plaats van zich steeds meer als Nederlander te gaan gedragen, worden migranten juist buitenstaanders die met steeds meer eisen komen. Ineens mag Zwarte Piet of negerzoen niet meer en de kerstviering moet winterfeest gaan heten. Ineens is Nederland institutioneel racistisch.
Berusten de verwijten over en weer op waan of waarheid?

In dit boek wordt getracht antwoorden te vinden over hoe we moeten omgaan met cultuurverschillen en racisme-claims. Wat is waar en wat is waan van de dag? Door al dit voortwoekerende polariserende gedoe wordt Nederland er namelijk niet leuker op.

 
Auteur: Eef Bijlsma:  
Uitgever: Schrijverspunt
ISBN: 9789462666863
Verkoopprijs: € 20,95
Blz.: 308
+ In winkelwagen

Boeken bestellen voor eigen verspreiding is enkel mogelijk voor auteurs van Schrijverspunt Uitgeverij
Hits: 459