Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Charles is op een voor hem onbekende plaats. Deze werkelijkheid is niet de realiteit die hij gewend is. In deze wonderlijke wereld waar alles mogelijk is, moet hij zich hoeden voor de waanzin. Tijdens zijn magische reis door dit mysterieuze land ontmoet hij vele opmerkelijke personages, die hem allemaal mee proberen te sleuren in hun grimmige gedachtewereld. Hij maakt vrienden die hem bijstaan in zijn dwaze reis vol avonturen, profetieën en krankzinnigen.
Hoofdpersoon Charles belandt in een mysterieuze wereld. De wereld waar Charles zich in bevindt staat ver af van de realiteit. Samen met een scherpzinnige lilliputter en een grijze vrouw trekt hij door de bijzondere wereld. Hij ontmoet vele kleurrijke personages en maakt veel bijzonders mee mee. Maar elke gebeurtenis mondt uiteindelijk uit op een diepzinnige wijsheid over de realiteit. Charles ontdekt bijvoorbeeld wat het betekent om de tijd proberen terug te draaien of om alle logica te verlaten voor een wereld zonder logica. Uiteindelijk resulteert het verhaal in een verrassende ontknoping, waarbij Charles merkt dat hij zelf ook een personage is in een verhaal.
“Filosofie van een krankzinnige” is een bijzonder boek. Thematisch schrijft de auteur op een bijna filosofische manier diepzinnig over de realiteit van het leven. Elk hoofdstuk brengt een aantal bijzondere boodschappen met zich mee. In één van de hoofdstukken (naar mijn mening het meest memorabele hoofdstuk) wordt er geschreven over een spannende strijd tussen goed en kwaad, waarbij de auteur uiteindelijk over het personage van het goede constateert: “Ik (het goed) zal triomferen. Maar daarvoor moet de mens iets van jou, het kwade, in zichzelf erkennen. Pas dan kan ik werkelijk triomferen. Door iets van jou over te nemen, kan ik overwinnen.” “Filosofie van een krankzinnige” is een boek dat de lezer ongetwijfeld niet snel vergeet.
Het werk is niet in een dag uit te lezen, doordat de vele filosofieën in een hoog tempo worden opgetekend. De lezer zal het boek af en toe wegleggen. Het kostte mij enige tijd voordat ik het werk volledig had uitgelezen. Maar voor wie de tijd neemt is het zeker de moeite waard. De eenvoudige vormgeving van het boek is in dat opzicht daarom ook een grote plus. Over “filosofie van een krankzinnige” kan gezegd worden dat het een aanrader is.