Gé Peeters: De schoen van Koeman

Gé Peeters (1962) is voetballiefhebber. Het is vooral de cultuur rondom de voetbalwereld die hem aanspreekt. In 93 verhaaltjes neemt hij je mee van Parijs tot Barcelona en van Venlo tot Waalwijk. In alle voetbalstadions die hij bezoekt gebeurt iets dat hem inspireert. Die inspiratie vormt het uitgangspunt voor zijn korte verhalen. Verhalen die over lichtmasten, spaghetti, rode shirts, curryworsten, standbeelden, aanmoedigingen, stadionstoeltjes, beergardens en al dan niet spontane rondleidingen gaan.

Lees elke avond drie verhaaltjes en je valt een maand lang met een gelukzalige glimlach in slaap.

Ik ben geen voetballiefhebber en ben nog nooit in een stadion geweest voor een voetbalwedstrijd,
maar ik heb het manuscript met veel plezier gelezen. De verhalen zijn leuk, onderhoudend en worden ook goed verteld.
Reactie van de uitgever

 

Ook verkrijgbaar als luisterboek onder ISBN 9789462666498

Auteur: Gé Peeters:  
Uitgever: @Schrijverspunt
ISBN: 9789090362830
Verkoopprijs: € 20,50
Blz.: 250

+ In winkelwagen

Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 175
Nog geen bestelling...

Review voor: "Gé Peeters: De schoen van Koeman"

  • : Blz. 250 - Prijs:€ 20,50. Ook als luisterboek
25.01.23
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Dit boek van Gé Peeters is een verhalenbundel. Op het eerste gezicht zou men verwachten uitgebreide verhandelingen te lezen of te horen over voetballen, maar dat laat deze schrijver aan de sportverslaggevers over. In zijn bloemlezing over bijna honderd clubs en hun stadions gaat het in de allereerste plaats over passie en over clubliefde en over de beleving daarvan en hoe die gevoelens overal door mensen vorm gegeven worden. Prachtig komen uit de verhalen ook de opmerkelijke verschillen naar voren tussen wat te merken is aan typisch Engelse, Duitse, Franse en Italiaanse voetbalclubliefde. Voor wie geen voetballiefhebber is kan deze verhalenbundel er best wel eens de oorzaak van zijn dat de nieuwsgierigheid naar de voetbalbeleving gewekt wordt.
Aan het eind van elk van de verhalen is een apart venstertje. Hier komt het nummer van het verhaal overeen met de beschrijving van de minuut, één van de negentig die een wedstrijd duurt, in de beschrijving van een of meerdere bijzondere doelpunten.
Wie al een voetballiefhebber is kan zich in deze verhalen zeker vinden. Voor wie nooit iets met de sport gehad heeft kan deze bundel een eyeopener zijn.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig