Jan van Hooff: Het recht van de sterkste… of niet?

"De natuur is nu eenmaal wreed" - dat hoor je vaak. Op tv of in de dierentuin zie je hoe de grootste en sterkste gorilla van de groep de baas is over de anderen. "Natuurlijk is dit zo," zeg je dan meteen. "Hij is toch de sterkste, en de natuur is tenslotte een strijd om het bestaan waarin de sterkste overleeft."

Maar klopt dit wel? Is het echt zo dat alleen de grootste en sterkste binnen een groep overleven? Want als dat zo is, dan zouden er na miljoenen jaren evolutie toch alleen nog maar sterke dieren over moeten zijn? En dat is niet zo! Soms helpen dieren elkaar zelfs belangeloos. Hoe kan dit? Moeten dieren misschien ook andere eigenschappen hebben om te kunnen overleven, en welke zijn dat dan? En hoe komt het dat deze dieren met die eigenschappen het dan toch hebben kunnen winnen van die veel grotere en sterkere soortgenoten?

Jan van Hooff, professor in het gedrag van dieren, zal in dit luistercollege al deze vragen beantwoorden aan de hand van vele aansprekende voorbeelden uit het dierenrijk. Daarbij zal hij ook vertellen hoe dit allemaal bij ons mensen zit en of wij wel zo anders zijn dan dieren.

 
Auteur: Jan van Hooff 
Uitgever: Luisterwijs
ISBN: 9789462665651
Verkoopprijs: € 12,95
Afspeelduur: 50m 03s
Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 464
Nog geen bestelling...

Review voor: "Jan van Hooff: Het recht van de sterkste… of niet?"

  • : Prijs:€ 12,95