Ab Osterhaus: ‘t Is maar een griepje

't is maar een griepje... Het klinkt zo onschuldig. In de vorige eeuw heeft influenza echter tientallen miljoenen slachtoffers gemaakt. Zou dit nu ook weer kunnen gebeuren en hoe kunnen we ons daartegen beschermen?

In dit toegankelijke college legt viroloog Ab Osterhaus uit wat een virus is, hoe dit ontstaat en waar het vandaan komt. Zou SARS, de kippengriep, de gekkekoeienziekte of de wintergriep aan de basis van een wereldwijde epidemie kunnen staan? Wat moeten we doen als dat zou gebeuren en hoe bereidt de overheid, geholpen door de wetenschap, zich hierop voor?

Dit luisterboek sluit aan bij de wetenschapsmanifestatie 'H5N1 - De evolutie van een griepvirus' die het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseren in het kader van het Darwinjaar 2009.

Versla zelf het griepvirus in de online computergame 'The Great Flu' op www.erasmusmc.nl/darwinjaar2009. Dit luisterboek is ook geschikt als achtergrondinformatie bij de online computergame en te gebruiken als lesmateriaal voor docenten en scholieren in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.

 
Auteur: Ab Osterhaus 
Uitgever: Luisterwijs
ISBN: 9789462665668
Verkoopprijs: € 14.95
Afspeelduur: 01u 40m 13s
Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 267
Nog geen bestelling...

Review voor: "Ab Osterhaus: ‘t Is maar een griepje"

  • : Prijs:€ 14.95