Stefano Rizzo: Ze zei flik tegen me

Het zijn woelige tijden voor Johnny Wroetmans, een verdwaalde politieman die niet weet van welk hout pijlen maken.
Zijn seksleven is zo vruchtbaar als de Sahel, en zijn obsessie voor forse boezems – alsmede de dames die eraan hangen – is enorm. Hij zoekt zijn heil in verslavende medicatie en in die ene vrouw die wel oren heeft naar zijn lustgevoelens, met alleen maar meer sappige ellende tot gevolg.
Met thema’s als middelenverslaving, vluchtgedrag, netelig politiewerk en seksuele obsessies zou je verwachten dat dit een in tragiek gedrenkt verhaal is, maar niets is minder waar.
Ze zei flik tegen me is een roman die handelt over een politieman, geschreven door een politieman.
De auteur heeft dit boek geschreven om lezers in Vlaanderen en Nederland te laten zien dat een politieman ‘ook maar een mens is’.
 

Ook verkrijgbaar als E-boek onder ISBN 9789462664807

Ook verkrijgbaar als luisterboek onder ISBN 9789462664968

 
Auteur: Stefano Rizzo 
Uitgever: Schrijverspunt
ISBN: 9789462664500
Verkoopprijs: € 17,50
Blz.: 188
+
+ In winkelwagen
Ben je de auteur van deze titel? Dan kun je hier boeken bestellen voor eigen verspreiding!
Hits: 983
Nog geen bestelling...

Review voor: "Stefano Rizzo: Ze zei flik tegen me"

  • : Blz.188 - Prijs: € 17,50. Ook als luister- en e-boek
19.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Johnny Wroetmans werkt bij de Belgische politie, hij is een “flik”. De politieman solliciteert voor de functie van wijkinspecteur. Maar de wijkinspecteur heeft ook zijn eigen problemen, want zijn privé-leven gaat niet over rozen. De inspecteur tobt met een huwelijk dat op de klippen is gelopen, kampt met een middelenverslaving en heeft zich halsoverkop in een affaire gestort met de partner van zijn maats – hij heeft namelijk een lastige obsessie met vrouwen.

“Ze zei flik tegen me” is van af de eerste pagina een komisch verhaal. De personages in het boek beleven situaties die de lezer regelmatig doen lachen. De dialogen geven een extra komisch accent aan het relaas, niet in de laatste plaats omdat deze letterlijk in een Vlaams dialect zijn opgetekend. Het is echter duidelijk dat veel van de personages – dokter P. Aljas, dokter Balzac – typetjes zijn. Gaandeweg wordt het achterliggende idee van de auteur (zoals op de cover vermeld) voor de lezer zeer duidelijk.

De boodschap is dat achter elk politie-uniform een mens schuil gaat. Elke politieman heeft zijn eigen sores – net als Johnny Wroetmans in “Ze zei flik tegen me”.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
01.06.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Johnny Wroetmans, politieman bijna tegen wil en dank laveert zich een weg door het leven en zijn carrière op een manier zoals zijn baas omschrijft: ‘De moderne politieman houdt zich bezig met de zeven w’s: Wie, wat, waar, wanneer, waarmee, welke wijze en waarom. Maar gij, gij volgt de drie h’s: Hoe kom ik de dag door zonder veel te doen, hoe zorg ik er voor dat het niet te veel opvalt en hoeveel wordt ik er voor betaald. ‘
Deze quote omschrijft het politiewerk van Johnny treffend. Voortdurend aan de pillen, alleen oog hebbend voor dames met een meer dan gemiddelde voorgevel en verlaten door zijn partner laveert hij door de dag als een schip met een dronken kapitein. Als hij Ellen, de vrouw van een collega tegenkomt en met haar naar Italië vlucht lijken zijn problemen voorbij. Maar dat geluk duurt maar even totdat de werkelijkheid hem weer inhaalt…

De humorvolle schrijfwijze en het personage van Johnny doet je menigmaal in lachen uitbarsten. Het is zeker geen standaard politiethriller, maar een soms wat rauw, doorleefd, herkenbaar en zeker kleurrijk geschreven verhaal. Het is een verademing om ook eens een echt mens achter een politie-uniform te zien in plaats van de standaard politieheld die het allemaal even oplost.
Johnny heeft, evenals de lezer, geen flauw idee wat de dag hem brengt waardoor het verhaal blijft boeien. Dat kan alleen maar leiden tot een onverwacht einde, maar of het een happy end is?
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig