Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

582 Hits

Publicatie op:
Als de melk overloopt

Als de melk overloopt....

Gisteren een heerlijke dag gehad in Sevilla. 's Avonds nog even nagepraat met mijn Hollandse vrienden, hotelgasten die ik hier heb leren kennen.

Na de goochelshow, met dramatisch einde (het zwaard bleef steken in de doos), besloten we om het toch maar niet te laat te maken. Op het terras werden de eerste lichten gedoofd. Het was ondertussen zo rond middernacht. Maar zoals jullie weten..als het gezellig is..blijven we al eens hangen(net als die man in het vliegtuig). Er werd verteld, gelachen, heel "gesjellig"  allemaal....tot er plots vanachter een muurtje een grijze oude man tevoorschijn kwam.

In gebrekkig Engels riep hij ons toe dat we beter wat respect konden hebben met al dat geroep. "Pardon?" We lachten..."niet waar" ..riep hij.."jullie riepen !" ! Hij besefte niet dat hij ondertussen de hele gang had wakkergebruld. Als afsluiter riep hij ons toe..."go to your fucking country, we don't need you here in Spain" .
Daar zaten we dan, allemaal een beetje perplex. Met een vluchtelingengevoel. We besloten om dan maar naar de kamer te gaan.
Deze morgen aan het ontbijt ging ik een koffie halen aan de expresso machine. Niet opgemerkt wie er naast mij stond, hoorde ik gezucht en gegrom. Diezelfde man, de roeper, zijn kopje was aan het overlopen. De melk gutste over de rand. Hij keek een beetje vervelend en beschaamd naar mij. Tja...als de melk overloopt is het te laat natuurlijk, zei ik.  Hij begreep mij niet want ik ben van een ander land. Gelukkig.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Als de melk overloopt"