Skip to main content
Han Maas

'Bedankt voor de kaarsen uit Nederland'

© Han Maas op 01.05.2022.

De Rooms-Katholieke Kerk kun je een rekbare moraal niet ontzeggen, maar dit gaat zelfs de paus te ver. Onlangs bedankte hij nog voor de bloemen uit Nederland, maar nu bedankt hij toch vriendelijk voor de kerkkaarsen uit nota bene Roermond: rooms-katholieker kun je het niet krijgen, maar er zit een luchtje aan...

Goudse kaarsen dan? Zit er niet in. Zelfs geen Goudse kaas. Dat scheelt maar één letter, weet de perfect Nederlandssprekende paus.

En dat allemaal door Snorrewiets van Talpa. Weet ook Hélène Hendriks, die sinds kort de zoveelste talkshow van Nederland presenteert: HLF8. Dat begint om half acht. Logisch? Nou, zo zeker is dat niet, want de eerdere presentator, Johnny de Mol, voelde zich na weliswaar nog niet door de rechter veroordeeld te zijn om grensoverschrijdend gedrag, genoodzaakt te stoppen. Sommige mensen laten hun ongenoegen wel heel duidelijk merken. En om nu met een balkje voor je ogen een praatprogramma te presenteren…

Hélène zegt in het door haar overgenomen programma dat zij niet te veel zal zeggen over het ‘kaarsincident’ met Johan Derksen. De politie – ja, die – adviseert haar dat na doodsbedreigingen, omdat zij een aantal keren als collega van Johan Derksen aan tafel heeft gezeten van Vandaag Inside.

Radio 2 had al besloten om op vrijdag 29 april in De Koninklijke 500 de plaat ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’ van Rob de Nijs te schrappen. Zijn ze bang dat mensen dat echt gaan doen met het risico dat de gordijnen in de fik vliegen? Nee, stel je voor dat een vrouw van in de 70 deze plaat hoort en dat het herinneringen bij haar oproept hoe ze 50 jaar geleden met voetballers meeging, stomdronken en kotsend het bewustzijn verloor en bijkwam als kaarsenstandaard.

Het moet nog zomer worden, maar ik zie nu al op tegen opnieuw een lockdown met kerst en een kaarsenboycot.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
30-06-2023

Hits

1158 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  02.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuke column. Romantisch dineren bij kaarslicht zit er voor mevrouw Derksen ook niet meer in denk ik.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  02.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuke column.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.