Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

191 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Columns
  • Bram van der Vlugt - de enige echte Sinterklaas
Bram van der Vlugt - de enige echte Sinterklaas
En dan denk ik: misschien acteert hij het wel. Wat een rasacteur! Want dat dokter Finlay ooit zou overlijden; tja, ook een dokter gaat dood. Maar toch niet Sinterklaas?
Of je nu een klaverblad of vier om je nek hebt hangen of een kruis met vier punten, het maakt niet uit: Sinterklaas is onsterfelijk.
Geen corona-angst voor hem. Zelfs de Spaanse griep kon hem niet kleinkrijgen.
Hij is amper het land uit of hij is er niet meer. Hoe kan iemand die nooit heeft bestaan er opeens niet meer zijn? Een sinterklaas in ruste had nog veel plannen. Stoppen met acteren was er niet bij.
Wij, die de zwarte pieten nog hebben gekend, zullen hem missen: de enige echte Sinterklaas!

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bram van der Vlugt - de enige echte Sinterklaas"

22.12.20
Feedback:
Mooi geschreven, Han.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig