Voor schrijvers, door schrijvers
550 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

298 Hits

Publicatie op:
 • Home
 • Columns
 • Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)
Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)

Aan de Raad voor orde en Tucht van het Klachtenkompas
T.a.v de heer Mr.Q. van der Hontsfodt

Geachte heer van der Hontsfodt,

Jazeker, daar ben ik weer! Met uiteraard weer een gerechtvaardigde klacht. Deze keer gaat het over AXE. Het betreft hier een deodorant.
Of aftershave. Of allebei. Maakt niet uit. Waar het om gaat is het reclamefilmpje waarin wij mannen als lustobject worden neergezet.
Zeer onesthetisch. De omgekeerde wereld! Vrouwen die volslagen krankjorum op mannen aanvliegen om ze daarna ter plekke ongeveer aan te randen. Dat was aan mannen voorbehouden, dacht ik. Mee eens?

Daarbij stoten deze, laat ik het voorzichtig uitdrukken, dames, kreten uit die voor erotisch moeten doorgaan.  Ik zou het pornografisch willen noemen.
Zelfs apen weten zich beter te beheersen. Sterker nog, de historie heeft nimmer dergelijk gedrag vermeld in de dierenwereld. Zelfs de wereld van de mineralen weet zich beter te profileren.
En dat allemaal omdat er een man in de buurt van die eh..dames zich heeft ondergekliederd met het product Axe waarvan nota bene de verpakking kostbaarder is dan het product zelf, maar dat terzijde.

Waar gaat het heen met de wereld heer van der Hontsfodt, wanneer wij deze vleesgeworden verloedering van de maatschappij toe gaan laten. Het zonder protest accepteren.
En onze jeugd, heer van der Hontsfodt. Heeft u daar al bij stilgestaan? Nog even en de gemiddelde leraar op een basisschool kan zich niet meer met aftershave volspuiten zonder onmiddellijk door een stel tochtige tieners besprongen te worden.
Let op de kranten, heer van der Hontsfodt. Over een jaar kunt u het lezen: “stille tocht voor jongen die in drogist door zestien dames werd besprongen terwijl hij een “luchtje” uitprobeerde.

Avondvullende tv heer van der Hontsfodt. Dat voorspel ik u nu al. Daarna? Algehele acceptatie waarna elke soortgelijke aanranding hooguit twee regels op pagina 26 van de zaterdagbijlage haalt.
Doe hier wat aan,ja! Grijp in! En tot die tijd; gebruik vooral geen Axe!
Hoogachtend,

Painter( ervaringsdeskundige ex-axegebruiker)


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Brief aan klachtenkompas (Er zit een luchtje aan)"

06.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Correctie ivm oude waarderingen
 • Waardering schrijfkwaliteit
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • De prins en de vroege vogel (350) Han Maas 18-04-2020

  Iemand op zijn uiterlijk of leeftijd beoordelen is niet netjes. Ik zal dat nooit doen. Het is vroeg in de ochtend. Ik trek stevige wandelschoenen aan en wil nu wel eens zien of er meer vogels zijn in...

  Lees meer: De prins en de vroege...