Voor schrijvers, door schrijvers
555 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

152 Hits

Publicatie op:
Brussels by night.
De ordediensten in Brussel hebben het verre van gemakkelijk. Zíjn het geen gele hesjes die voor rumoer zorgen dan is er wel ergens een troep hangende jongeren die amok maakt. Spectaculaire achtervolgingen en nachtelijke vechtpartijen tussen nieuwe Belgen, het hoort er allemaal bij. En net als je denkt alles gehad te hebben gebeurt dit. Een oproep voor ergens een niet Coronaproof feestje bleek een samenkomst te zijn van een 20 tal mannen die mekaar iets té graag hadden. De meesten werden naakt aangetroffen in een houding die zelfs voor deze column te ver gaat. Er waren er natuurlijk ook een paar van tussen gesmeerd die in de aanpalende tuinen ingerekend werden. En plots viel het licht van de zaklamp van een ijverige bode op nóg een vluchter die zich aan de zijgevel van een gebouw vastklampte aan de regenpijp. De man, slechts gekleed met een rugzak, trachtte wanhopig te ontkomen doch zag snel het nutteloze van zijn plan in en kreeg een paardedeken en de handboeien. 
Het betrof hier Jozsef Szajer, een Hongaar, die met bebloede handen en voeten, die vervelende beugels weetjewel, luid protesterend werd afgevoerd. Niks speciaals ware het niet dat Jozsef Europarlementslid is voor de Hongaarse Fidesz partij en vertrouweling van premier Orban. Diezelfde Jozsef, medeoprichter van Fidesz, die uiterst rechts kleine sociale versoepelingen en moeizaam verworven holebirechten al vele jaren van tafel veegt. Nu, we gaan hier de brave hardwerkende parlementariër zijn proces niet maken en zeker geen politiek forum starten maar ik had toch beter verwacht. Op het politiebureau bleek hij zeker niet easy going en zijn claim tot diplomatieke onschendbaarheid moest worden ingewilligd. Het enige wat hem ten laste werd gelegd was de hoeveelheid xtc in zijn rugzak die, na zijn verklaring, niet van hem bleek te zijn. Ook kreeg hij een Coronaboete van 250 € wegens samenscholing met teveel personen en overtreden van de avondklok. Ietwat verbaasd werd deze prompt betaald want hoe kun je nou een all guys orgie houden en de 1,5 meter afstand respecteren. 
De geveltoerist mocht beschikken en besloot een paar dagen later om toch maar, vrijwillig, al zijn mandaten op te geven. De storm van protest in eigen land en de familiale ongemakken thuis, zijn vrouw is politierechter in Hongarije en 2 kinderen, nam hij voor lief. Het uitoefenen van zijn Europese functie heeft er nooit onder geleden. En geen nood, de werking van de geoliede Europese machine kwam niet in het gedrang want er werd al snel een partijgenoot gevonden die zijn functies hier zou overnemen. Nog even stage lopen in het Brusselse nachtleven en effe wennen aan het riante loon en dat komt wel goed. 
 
P.z.Wever. 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Brussels by night."

05.12.20
Feedback schrijfkwaliteit
Prima geschreven
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Gezichtsmaskers (420) Han Maas 16-04-2020

    ‘25 procent korting op gezichtsmaskers’, lees ik. O, het gaat niet om mondkapjes, want die maakt L’Oréal niet.‘Laat boodschappen doen dan is het stil’, blijkt hetzelfde effect te hebben als ‘ vroeg...

    Lees meer: Gezichtsmaskers