1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  418 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-07-2021

Hits: 221

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Buitenzennig

Aangepast: 20-07-2021
-------------------
Buitenzennig
-------------------
 
-
'Hee, waarom haal je me in'
 
--
'Omdat ik het kan gast. Daarom.'
 
-
'Je mag hier niet inhalen.'
'Je mag hier niet zijn'
'Je wordt geacht de wet te kennen'
'Staat in de grondwet'
'Je mag nergens inhalen.'
'Nooit.'
'Volg de aanwijzingen.'
'Van de autoriteit.'
'En dat zijn geen verzoeken.'
'Ook al lijkt het soms zo.'
 
--
'Vraagje.'
'Autoriteit?'
'Wet?'
 
-
'Ik stel hier de vragen.'
'Nu wees braaf.'
'En volgzaam.'
'Dan geef ik je misschien geen boete.'
'Dan geef ik je misschien geen klappen.'
'En vergeet me niet te bedanken.'
'Beetje smeken.'
'Dat helpt ook.'
'Niet zo zelfbewust kijken ook, he.'
'Kijk maar naar je voeten.'
'Zo ja. hoofd gebogen.'
'Keurig zo.'
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.08.21
Feedback:
Ik vond het wel duidelijk dat er twee mensen praten, je hebt een witregel tussen 1 en 2 geplaatst. Wie het zijn is vrij onbelangrijk, denk ik: de ene is een 'regelnicht', de andere een 'vrijbuiter'. Beiden hebben duidelijk verschillende ideeen over wat kan en wat niet kan. Ik vind het nog niet heel sterk, maar zeker wel voldoende. Wellicht had het sterker kunnen worden als de vrijbuiter wat meer inspraak had gehad in de dialoog. Ik vraag me ook af of dit nu een column is of iets anders...maar ik zou ook niet weten waar je het anders zou moeten plaatsen.
Show more
28.07.21
Feedback:
Leuk bedoeld, maar ik kan er geen touw aan vastknopen. Wie zegt nu wat?
Show more
27.07.21
Feedback:
Ik heb al eerder mijn vraagtekens geplaatst bij je stijl, waarbij je niet schrijft wie wat zegt. Daardoor mist het duidelijkheid, een plot, en wat je wil overbrengen. Vooral in een column is dat belangrijk. Nu vraag ik me af wat ik in vredesnaam met deze dialoog moet…
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Constant
296
Lezen?
Een Woord
164
Lezen?
Bij Twijfel Niet Inhalen
136
Lezen?