Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Cashflowbegeerte

Het is alweer even geleden dat ik een kritische visie gelezen heb op het verkwistende alternatief van de vroegere ruilhandel. Hierbij mijn kritische noot bij onze hunkering naar een positieve, liefst stijgende, kapitaalkracht.
Geld; hét humaan manco. Vandaag de dag hechten we, meer dan ooit, belang aan het bezitten van de ultieme Achilleshiel.
 
Tot voorkort gingen we, als tweeverdieners, liever gezamenlijk in dezélfde file staan dan onze eigen haard naar waarde te schatten. Cashflowbegeerte ten top als je het mij vraagt.
Door COVID-19 werden wij echter verplicht om weer te gaan luisteren naar hoe het klokje thuis eigenlijk tikt. Gevolg is dat we, lekker kneuterig, het bureau op zolder moesten gaan delen. Dit alles om te zorgen dat de kinderen, samen de au-pair, beneden wel voldoende ruimte zouden hebben voor hun online lessen.
 
Ja, zo verkondig ik stellig; geld is geluk.
We léren dat geld niet gelukkig maakt én dromen ervan er wél gelukkiger van te zullen wórden. Vreemd, maar hoop doet leven, immers. Wanneer u het niet met mij eens kunt zijn benadruk ik dat misschien nog wel belangrijker is dat een négatieve kwalificatie van het gifgehalte op onze creditcard, ons in ieder geval wel óngelukkiger zal maken. Ál zal de keuzestress bij bijvoorbeeld het vinden van een hypotheek dan wél vele malen lager zijn.
 
Hoewel er steeds meer hoeken met werkbranches zijn waar financiële klappen vallen, maakt geld ons natuurlijk nog steeds niet gelukkig. Áls we maar gezond zijn, toch?En gezondheid is niet te koop.
Preventie op ziekte dan weer wel, grotendeels. Zo kunnen wij binnenkort massaal een oproep verwachten voor vaccinatie tegen hét virus. Of dit een goede of zorgwekkende ontwikkeling is kan ik met de informatie die ik gekregen heb niet bepalen.

Één ding weet ik wél: stel je voor dat we naast een acuut gekelderd spaarsaldo óók nog eens bevangen zouden raken door hét virus, in welke gemuteerde variant dan ook. Brrr, dat zou ondenkbaar en onleefbaar zijn.
 
Zo vat ik samen: gezondheid in combinatie met voldoende slappe was; dat maakt pas écht gelukkig.
© Louisa Weijenbergh op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
03.01.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Wel leuk Louisa, maar ik vind het niet je sterkste. Een beetje warrig, wat je nu precies wilt zeggen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa 03.01.21
    Bedankt voor je feedback. Wanneer mijn mening er niet goed uitkomt moet ik er zeker nog eens naar kijken. Ik heb willen zeggen dat geld als vergif werkt voor de mens en dat het (stiekem) nog belangrijker is dan gezondheid.