Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Blog
Inzendingen: 657
Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
De voetzoen en de ellebooggroet
© Han Maas op .
Aantal hits: 296
De wachtkamer zit vol met mensen die beenletsel hebben. Dat is normaal in de winter: patiënten met knie- en enkelletsel, want als je niet naar de wintersport gaat, tel je niet mee. Ongetraind wel te verstaan. Dat is vragen om moeilijkheden.
Maar dit jaar is het na die ‘paniekaanval’ door dat virus toch anders: mensen die ondanks dat ze regelmatig hun graaiende handen in onschuld wassen, of ik weet niet hoeveel mensen besmetten met hun leugens, zijn voor de zekerheid gaan voetzoenen.
Dat kunnen ze niet zonder elkaar over en weer tegen de schenen te schoppen. Ook opvallend veel tennisellebogen door de ellebooggroet, hoewel politici toch gewend zijn met dit lichaamsdeel te werken.
‘Volgende patiënt… Meneer Rutte, of meneer Hamers?’
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "De voetzoen en de ellebooggroet"

Geschreven door Han Maas . Geplaatst in Column.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !