Voor schrijvers, door schrijvers
548 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

342 Hits

Publicatie op:
De voetzoen en de ellebooggroet
De wachtkamer zit vol met mensen die beenletsel hebben. Dat is normaal in de winter: patiënten met knie- en enkelletsel, want als je niet naar de wintersport gaat, tel je niet mee. Ongetraind wel te verstaan. Dat is vragen om moeilijkheden.
Maar dit jaar is het na die ‘paniekaanval’ door dat virus toch anders: mensen die ondanks dat ze regelmatig hun graaiende handen in onschuld wassen, of ik weet niet hoeveel mensen besmetten met hun leugens, zijn voor de zekerheid gaan voetzoenen.
Dat kunnen ze niet zonder elkaar over en weer tegen de schenen te schoppen. Ook opvallend veel tennisellebogen door de ellebooggroet, hoewel politici toch gewend zijn met dit lichaamsdeel te werken.
‘Volgende patiënt… Meneer Rutte, of meneer Hamers?’

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De voetzoen en de ellebooggroet"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • De (Duhh) mensentaal (317) Eelco Visser 22-04-2020

    De interpretatie van onderzoeksbevindingen door wetenschappers en datgene wat hierover in de pers verschijnt, het is een wereld van verschil. Wetenschappers zouden hebben ontdekt dat honden hun...

    Lees meer: De (Duhh) mensentaal