Voor schrijvers, door schrijvers

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.

385 Hits

Publicatie op:
De vorte medemens

Als ik mezelf bekijk weet ik dat ik beter ben dan mijn medemens ook al ben ik nogal autistisch aangelegd en heb ik een kop om stront op te sorteren. Alleen al omwille van mijn ultrahoog en ultraviolet verstand toren ik huizenhoog boven al het plebs uit.

De klotewereld daarbuiten is iets dat ik dan ook zoveel mogelijk vermijd. Ik zit binnen en ik zit goed. Laat al die kutkoppen daar buiten maar tussen elkaar doorlopen en virussen krijgen en heel pijnlijk sterven. Ik zit stil en ik werk en ik leef.

Hoera.

Af en toe tot aan ’t café en mij daar lam zuipen.

Hoera.

Of eens ergens naartoe, maar dan waar weinig volk is en niemand die mij kan lastigvallen.

En liefst met de auto want in zo’n vuile trein zitten, ik dacht het niet, iedereen heeft z’n bek vol van het milieu;  allemaal goed en wel maar als ze niets aan de medemens doen, kunnen ze met hun milieu ook de pot op, alsof ik tegen al dat zweet van dikke mannenlijven ga wringen en wrijven, en dan nog al die vrouwen die met hun borsten in uw rug komen duwen en met hun foef tegen uw piet schurken. Zo een beetje droogneuken in de trein maar durf niet op hun gezicht slaan want dan heb jij het weer gedaan en mag jij het bij de politie gaan uitleggen.

Ik kan niet tegen mijn medemens, ik word er zot van.

Voor mijn part loopt iedereen maar zeiken.

Noem mij maar misantroop, maar met die bende stinkerds heb ik niks te maken en wil ik niks te maken hebben.

Dat loopt dan in de zomer in bloot bovenlijf op straat rond alsof het zo moeilijk is zich deftig te kleden.

Of dat trekt dan een voetbaltruitje en een voetbalshort aan.

Een fokking voetbaltruitje om te gaan winkelen.

Een normaal t-shirt of een hemd is teveel gevraagd.

Nee, laat mij maar van in mijn living dat kutvolk bezien.

En dat wast zich dan niet. Vettig haar. En dat kan niet eens deftig twee woorden na mekaar uit zijn bek krijgen.

Nee nee; ik hou mij wel met mezelf en mijn autistisch trekje bezig, en ik weet ook wel dat de eerste keer een vinger in uw reet steken raar aanvoelt maar daarom is het nog niet fout.

Dat bedoel ik net.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De vorte medemens"