Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

De zwijgende meerderheid

Kijkend naar de beelden van de rellen gisteravond in Rotterdam vraag ik me af : in welk land leef ik eigenlijk?
Een kleine twee jaar wordt de wereld al geteisterd door een virus dat wereldwijd al voor miljoenen doden heeft gezorgd, ons ernstig ziek kan maken en onze vrijheden in hoge mate beperkt.
Ondanks het feit dat virologen en epidemiologen al jarenlang waarschuwden voor een uitbraak van een virus werd hier op geen enkele wijze door onze regering rekening mee gehouden. Integendeel zelfs is onze zorg al jarenlang uitgekleed door Rutte c.s. waardoor we o.a. een tekort aan IC- verpleegkundigen en IC-bedden hebben en we binnenkort afstevenen op code zwart in onze ziekenhuizen. Alleen het Verenigd Koninkrijk heeft nog een kleiner aantal IC -bedden per 100.000 inwoners( 5,9) dan ons land( 6,7). Ander landen in Europa beschikken over een (veel) groter aantal IC-bedden/ 100.000 inwoners: Duitsland( 47,7), Frankrijk( 19), Italië (11,1), België( 16,4), Spanje (9,9).

Wat zeker niet bijdraagt aan het laaghouden van het aantal patiënten op de IC is het zwalkende coronabeleid van onze regering. In plaats van een beleid dat het aantal besmettingen in korte tijd flink omlaag brengt en het normale leven weer doorgang kan vinden , is er een beleid van pappen en nathouden. Mijns inziens met name ingegeven door de vrees door de kiezers afgestraft te worden bij verkiezingen. In plaats van verantwoordelijkheid te nemen wordt telkens de verantwoordelijkheid gelegd bij ondernemers of burgemeesters die de regels moeten handhaven ( een onmogelijke opgave).

Bijna 85 % heeft inmiddels twee vaccinaties gehad. Deze ruime meerderheid hoor je zelden of niet.
Ook nu zorgt een minderheid voor problemen in onze maatschappij. Het wordt tijd dat de zwijgende meerderheid meer van zich laat horen en zich niet langer in haar vrijheden laat beknotten door een minderheid die zich weigert te laten vaccineren anders ben ik bang dat het virus nog heel lang onder ons is.

© Harry Boerkamp op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goeie column, ben het ook met je eens tav het zwalkende beleid. De aanvulling van Maaike over Baudet is wel belangrijk. Het overgrote deel van de mensen afgelopen vrijdag in Rotterdam kwam puur om te rellen, en types als Baudet stoken dat vuur op. Die lui kwamen daar niet om te betogen tegen 2G. En tegen dat tuig moet hard opgetreden worden. Die mensen staan straks ook herrie te schoppen in het ziekenhuis als de laatste IC bedden verdeeld moeten gaan worden. Maar Harry, wat de zwijgende meerderheid daar tegen kan doen, en dan ook nog binnen de wettelijke kaders? Zeg jij het maar.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Harry Boerkamp 21.11.21
    Bedankt voor je reactie en waardering, Annemarie. Ik begrijp jouw vraag , Annemarie. Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn de Tweede Kamer leden (met name van de regeringspartijen) te bestoken met emails waarin wordt gepleit voor maatregelen die wel zoden aan de dijk zetten.
21.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
"Integendeel zelfs is onze zorg" is niet zo'n mooie zin. Verder een goede column.
Alleen schuif ik zelf niet de schuld louter naar de anti-vaxxers. Ik heb ook best goede redenen gehoord om je niet in te laten enten van mensen die zichzelf wel netjes aan alle maatregelen houden. Maar het blijkt dat mensen die zijn ingeent, anders dan eerst gedacht, het virus net zo makkelijk overbrengen als mensen die niet zijn gevaccineerd. Dus kregen weigeraars alsnog corona. Dan heb je nog een type als Baudet: hij is een volksvertegenwoordiger waarvan mensen denken dat hij wel iets zal weten, maar hij stookt mensen willens en wetens op tegen vaccins en het je niet houden aan maatregelen. Hij is in mijn ogen een van de hoofdschuldigen aan het huidige debacle. Over 'slappe maatregelen' ben ik het volkomen eens. Als code zwart dreigt, moet er gewoon een lockdown komen voor iedereen (immers: ook gevaccineerden kunnen nog steeds in het ziekenhuis belanden en het past niet meer, daarbij gaat het twee weken duren eer de druk op de zorg af begint te nemen na een lockdown, tot die tijd stijgen de cijfers alleen maar).
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Harry Boerkamp 21.11.21
    Bedankt v oor je reactie en waardering, Maaike. Zoals je hebt kunnen lezen, is de huidige situatie mede veroorzaakt door het zwalkende beleid van onze regering ( en het telkens achter de feiten aanlopen). Bovendien denk je waarschijnlijk anders over de anti-vaxxers als je in je naaste omgeving mensen behoorlijk ziek door corona zijn geworden en nog dagelijks de gevolgen daarvan ondervinden.
20.11.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goede column. Duidelijk geschreven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig