Voor schrijvers, door schrijvers
545 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Column

Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos. Columns zijn wat minder uitgebreid en graven doorgaans minder diep dan essays, maar gaan verder dan de meeste cursiefjes.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

699 Hits

Publicatie op:
  • Home
  • Columns
  • Een klok voor een cavia, hoe ik boerin werd
Een klok voor een cavia, hoe ik boerin werd
Ik startte mijn carrière als boerin eigenlijk ongemerkt, gewoon tussen de bedrijven door. Naast mijn baan als winkelchef deed het eerste dier zijn intrede. Ik wilde een cavia. Mijn man - een groot liefhebber van dieren maar het liefst niet in huis  - wilde graag een klok. Ik was niet een groot fan van een tikkend dingdongding in huis dus de deal was snel gemaakt, een klok voor de cavia. Het toeval wilde zelfs dat de klok boven de kooi nog het mooiste stond of was het nu juist andersom? Dat die mooie klok die oerlelijke plastic bak van de cavia afleidde?

De cavia werd Pim genoemd , naar Pim Fortuyn, de toemalige politicus die wreed werd vermoord. Ik vond het wel wat hebben om grote namen te geven aan kleine dieren. Pim bleek een slim dier te zijn, die binnen een paar dagen door had, dat het geluid van de koelkast eten betekende en voor hem een kans

in het het bedrijfsleven wordt vaak geroepen dat je kansen moet pakken; nu, dieren hebben daar geen moeite mee! Pim liet zich net als zijn naamgenoot onmiddellijk op luide toon gelden, als hij vond dat er een kans was. Zo’n kans was in dit geval de voerton of de koelkast. Luid klonk: “ skwiet, skwiet, skwiet!” Zo wist de Pim spoedig vele tomaatjes, andijvie en partjes appel te bemachtigen.

Weg alle geheime afspraakjes met de koelkast. Niet zomaar iets pakken, want het cavia-alarm gaat af en de rest van mijn gezin is ook alert. Er volgde meestal iets in de trend van “ als je daar toch bent, wil je dan voor mij .... meenemen?” Of je moet je zorgvuldig bewaarde chocoladetaart plichtsgetrouw delen.

Na deze succesvolle start volgden hamsters,hond, konijn en paard en we hebben ook een tafelklok inmiddels .

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een klok voor een cavia, hoe ik boerin werd"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Lees en beweeg (339) Eelco Visser 19-04-2020

    Bewegen is een gezonde bezigheid. Bewegen zet het hart aan tot sneller en krachtiger pompen, brengt de longen tot ontplooien en, niet te vergeten, zet de hersenen aan tot denken. Ook lezen zet...

    Lees meer: Lees en beweeg