Skip to main content
A Waegeman

Een nieuw jaar

© A Waegeman op 02.01.2022.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen.
Bij het afsluiten van een oud jaar hoort ook een doelstelling voor een nieuw jaar.
Wat kan beter, wat willen we niet meer, wat willen we veranderen en wat willen we dit jaar verwezenlijken.
Wat kan beter. De algemene berichtgeving over algemene zaken kan beter. De eerste indruk is tegenwoordig ook de definitieve berichtgeving. Om dan de dag nadien toch maar weer terug te komen op de eerder definitieve berichtgeving. Hierdoor lijkt de betekenis van definitief niet meer te zijn wat ze was. Definitief betekent een eindbeslissing, waar we nooit meer op terugkomen.
Wat willen we niet meer. Ik ben me bewust dat er bepaalde zaken gebeuren die we niet meer willen. Anderzijds heeft alles een reden waarom er iets is gebeurd. Het is alleen de kunst om er lessen uit te trekken en zo tot nieuwe inzichten te komen. Enkel met als doel te vermijden dat dit opnieuw gebeurt. Maar dan komen we aan het verhaal van de ezel. Die mag zich ook niet al teveel stoten. En als dat, ondanks alles, toch weer gebeurt, mag je ervan uitgaan dat het een verloren zaak is. Dan kan je je maar beter verzoenen met het feit van zwakte en er leren mee leven.
We willen het wel veranderen. De wil is er. Waar een wil is, is een weg. Maar kies je dan voor de snelste weg of de kortste weg. Hoe stel je je persoonlijke GPS in. En in welke taal willen we aangesproken worden. Zet je GPS uit. Neem die old skool landkaart en durf een weg in te slaan die je op het eerste zicht niet kent. Bij de plooien van die gescheurde kaart, zal je merken dat niet alles duidelijk zichtbaar is. Dat je je als het ware blindelings moet laten leiden door onduidelijke paden, maar zo kom je misschien op plekken waar je nooit eerder bent geweest. Op open plekken die je met verstomming doen slaan, door zijn schoonheid, en waarbij je blij bent dat je deze onduidelijke weg hebt gevolgd.
Is het dat wat we willen verwezenlijken?
Zich meer overgeven aan het onbekende. Nieuwe kansen zien en grijpen. Of zich nestelen in onze vertrouwde, veilige omgeving. Alles kan. Het aanbod van mogelijkheden is groot. Wat we wel of niet willen verwezenlijken, ligt enkel bij onszelf. Gelukkig Nieuw jaar.

 Geplande einddatum:

Nog hier te lezen tot:
01-02-2024

Hits

607 hits voor deze inzending

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt hieronder een reactie geven. Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Je kunt ook zelf meedoen aan een schrijfactiviteit!
 • Waardering voor deze inzending (Klik op het duimpje om te waarderen.)

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.