• images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Eetkamerdebat

Publicatie: 09 december 2020
Boodschappen blijkt nogal een heikel punt bij ons thuis te zijn. Eerder sprak onze oudste puber nog van een wekelijkse crisis dag, wanneer de koelkast in haar ogen niet tijdig werd aangevuld. Gisteren bracht zij het onderwerp opnieuw ter sprake en dit keer in de vorm van een ‘(eet)kamerdebat’. Ze kon rekenen op steun van een onverwachte partij. Als jongvolwassene begon ze haar spreektijd vol overtuiging. Met haar leidinggevende skills in wording sta ik vaak versteld van haar doortastende optreden als ik haar hoor bellen met haar studiegroepje. Ze kan in ieder geval eindeloos oefenen om een stel ongemotiveerde medestudenten in beweging te krijgen. Maar dat terzijde. Ze rechtte haar rug en sloeg haar armen over elkaar.
‘Kijk mam, er zit een groot verschil, nee echt een megagroot, wezenlijk verschil tussen de manier waarop jij of papa boodschappen doen.’
De jongste puber reageerde direct op haar zus en keek mij triomfantelijk aan. ‘Ja echt, bij jou is het een kwestie van een paar dagen overleven...’
‘Overleven?’ riep ik stomverbaasd. ‘Waar heb je het over? Ik heb nog wel tijgerbollen voor je gehaald, maiskoeken en je wilde toch graag avocado op brood?’ Ik wist onmiddellijk dat ik met deze vragenronde helemaal fout zat door mij zo makkelijk uit mijn tent te laten lokken.
‘Nou als pap naar de winkel gaat, dan heb ik het idee dat we drie weken in quarantaine kunnen…’ ging ze verder. ‘Of dat er minstens tien man op bezoek komt,’ grinnikte grote zus. ‘Dan zien we de achterwand van de koelkast niet eens!’
Verbluft keek ik de tafel rond. Manlief had besloten zich niet in de discussie te mengen, maar zijn glimlach vertelde mij meer dan genoeg. Ook nu zat er weer een kern van waarheid in hun betoog. Enkele weken geleden moest de helft van ons gezin inderdaad in thuisisolatie. Mijn zorgzame man had meteen inkopen gedaan alsof we minstens twee maanden ingevroren zaten in het noordelijkste puntje van Alaska. Genoeg aanleiding dus voor de kinderen om deze verschillen eens te benadrukken. In mijn verdediging kwam ik helaas niet zo goed uit de verf. De kinderen uitte felle kritiek over mijn inkoopbeleid; ik laat ze volstaan met het broodnodige en ik koop nooit, maar dan echt nooit iets lekkers. Na enkele tegenargumenten over boodschappen halen met de fiets versus auto, zag ik geen andere uitweg om dit (eet)kamerdebat af te sluiten. Mijn laatste troef ofwel een suggestie over een nieuwe column. Toen was het even stil aan tafel.
‘Meen je niet mam!’
Jawel, bij deze schatteboutjes mijn VAO (Verslag van een Algemeen Overleg). Bedankt voor jullie heerlijke ongezouten mening en vragenuurtjes, waar ik nog heel lang van hoop te mogen genieten!
Via Debat Gemist kunt u het VAO van “crisis dag” teruglezen (18-09-’19).
WAARDERING

HITS

397

Artikel aangepast: 09-12-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
10.12.20
Feedback:
Met plezier gelezen en heel herkenbaar!
Show more
10.12.20
Feedback:
Leuk geschreven, Cato. Prachtig deze discussies. Met plezier gelezen.
Show more
10.12.20
Feedback:
Ik zie het gebeuren Cato, leuk geschreven!
Show more