1 post
 • images/deelname/Column.jpg
  Een column is een artikel waarin de schrijver zijn mening geeft over een onderwerp. Soms is de tekst humoristisch, soms provocerend, maar het is altijd de persoonlijke kijk op de wereld van de columnist. Een columnist geeft een beschrijving van een gebeurtenis en maakt daarbij zijn eigen mening duidelijk. Een column moet een emotie bij de lezer losmaken, de lezer moet erom kunnen lachen, het stemt hem tot nadenken of maakt hem boos.
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  417 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 03-04-2020

Hits: 574

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Er zijn erger dingen dan dat

Aangepast: 03-04-2020
"Er zijn erger dingen dan dat..." Een uitspraak die ik vandaag las en me niet losliet.

In deze tijden keren we terug tot onszelf. Naar ons eigen leven. Ons eigen naasten. Lijkt het alsof we ons leven opnieuw onder de loep nemen.
Een beetje als het uit jezelf treden. Zoals iemand van wie zijn geest uit het lichaam verdwijnt en zichzelf aan het plafond ziet hangen en met veel aandacht naar beneden kijkt, naar zichzelf daar op de grond.
We herbekijken onszelf maar ook anderen rondom jou. Je gezin, je familie, je vrienden.
Iedereen trekt zich terug in zijn cocon om zijn eigen leven zo goed mogelijk verder te zetten.
Elk op zijn manier. Elk gezin is anders. Elke persoon is anders.
Een mens heeft altijd de neiging om de zaken anders te bekijken. De regel tegenwoordig van... Er bestaat altijd erger.
Altijd.
Er zijn erger dingen dan dat... Wordt er dan meestal gezegd door een buitenstaander, soms zeg je het ook tegen jezelf.
Maar dat erger wordt ook snel te eng bekeken. Wie vindt wat erger? Het spijtige is dat mensen gaan bepalen voor anderen wat zij erger vinden dan wat de ander ervaart als erg. Empathie is meeleven en elkaar steunen in wat op dat moment " erg" is voor de ander.
Het kan altijd erger... wil dat dan zeggen dat alles wat minder erg is niet mag benoemd worden? En dat wat iemand bedoelt met erger, reflecteert dan ook meestal op zijn eigen verdriet, zijn eigen tegenslagen?
Laat het duidelijk zijn dat, als iets erg is, en dit ook wordt benoemd, het getuigt van empathie als mensen je daarin troosten. Je daarin willen steunen. Je steunt mensen niet door anderen het gevoel te geven dat ze overdrijven. Je geeft dan alleen maar aan dat je je niet wil inleven in iemand anders moment van iets erg te vinden. Er is altijd wel iets erger, altijd, maar heb respect voor die bepaalde situatie op dat moment. En dat heeft niets met positief of negatief zijn te maken maar alles met het je gewoon even verplaatsen in de ander zijn " erg vinden" op dat moment.
En uiteindelijk gaat dat ook weer voorbij...
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.04.21
Feedback:
Boeiend om te lezen.
Show more
03.04.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Inspiratieloos
502
Lezen?
Column
Pijn
477
Lezen?
Column
Reizen door de tijden heen.
462
Lezen?